Connect with us
Publicitate

Social

Braşovenii s-au înghesuit şi în acest an la „tradiţionala” coadă din prima zi în care s-a putut plăti impozitul

Publicat

pe

Publicitate

Mulți dintre vârstnici plătesc taxele și impozitele din prima zi a anului, ca să scape de-o grijă. Tinerii sunt deranjați că, astfel, se formează cozi imense, iar ei pierd mult timp pentru alte operațiuni.

Anul fiscal a început cu o tradiție care s-a respectat la Direcția Fiscală Brașov: coada formată de cei care vor să plătească primii taxele și impozitele locale. Temperatura ridicată și vremea primăvăratică au făcut ca zecile de persoane care așteptau la rând înainte de a intra în clădire să se poată bucura de soare mai bine de o oră. Numai că, odată intrați, nu plăteau imediat, ci urma o a doua coadă.

Cu toate acestea, în special pentru vârstnici, vremea frumoasă și tentația socializării cu ceilalți brașoveni care vor să plătească încă din prima zi au fost mai puternice decât alternativa plății prin diversele metode puse la dispoziție de administrația locală, transmite adevarul.ro.

„Mi se pare normal să vii aici în condițiile în care ai de plătit o amendă, trebuie să scoți un extras sau alt document, dar dacă vrem să plătim impozite avem la dispoziție, din câte știu, încă o lună, cel puțin”, spune un tânăr, nemulțumit că vârstnicii au luat cu asalt clădirea care adăpostește Direcția Fiscală Brașov.

Publicitate

„E foarte greu, doamnele se mișcă foarte greu, coada e mare, le dă drumul în față. Nicio organizare, nimic, bani mulți și hoție mare, salarii, nimic”, își spune oful o femeie, care completează că urmează să plece în altă localitate la muncă și de aceea a venit chiar în prima zi.

„Stau de vreo oră, dar noroc că e vreme bună, timpul ține cu săracul. Plec din localitate și vreau să scap de datorie”, spune un pensionar.

Am venit să scap de datorie. Cum anul trecut mi-a greșit ceva și m-a chemat încă o data în vară, am venit din prima zi, că nu vreau să pățesc la fel”, a spus un alt bărbat.

Direcția Fiscală se aștepta la o asemenea avalanșă de contribuabili, astfel că până și directorul Marian Voinescu a coborât între brașoveni și i-a ajutat să plătească prin self-pay. De altfel, în oraș există zeci de asemenea aparate la care se pot plăti taxele și impozitele, iar plata se poate face de oriunde din țară unde există asemenea dispozitive. În plus, există și variante online.

„Avem platforma brasovcity, avem ghiseu.ro – online. Avem aparatele self pay, după cum le-ați văzut, 50 de aparate numai în municipiul Brașov, la care oricine poate să plătească, oriunde în țară, plus casieria, pe care o mai avem”, a spus Marian Voinescu, director executiv Direcția Fiscală Brașov.

Ajutat de director, unul dintre contribuabili era fericit că a reușit să plătească taxele și impozitele fără să mai stea la a doua coadă.

„Foarte simplu și foarte rapid! Deci, e chiar indicată treaba asta”, a spus un bărbat. O femeie de lângă el a replicat că e simplu pentru cei tineri, care se pricep, însă bărbatul i-a răspuns: „Dar, ce? Eu sunt tânăr? Dacă ne uităm în buletin, semănăm”.

Vârstnicii consideră plata impozitelor și taxelor locale și un bun prilej de a ieși din casă și de a-și mai spune ofurile între concetățeni. În plus, mare parte dintre ei nu stăpânesc metodele moderne de plată, și nici nu au încredere în acestea. În schimb, tinerii care au alte operațiuni de făcut sunt nemulțumiți de cozile mari formate și de faptul că pierd mult timp din această cauză.

Brașovenii care își plătesc taxele și impozitele până la data de 31 martie beneficiază de o reducere de 5 procente. Față de anul trecut, impozitele și taxele locale din 2023 au crescut cu 5,1%, astfel că reducerea acoperă creșterea față de anul trecut.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes