Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovenii, loviți de disputa dintre aplicații și firmele clasice de taximetrie. Dispeceratele au interzis aplicațiile agregatoare

Publicat

pe

Dispeceratele de taxi din Braşov au decis să interzică şoferilor arondaţi să folosească aplicaţii agregatoare de mobilitate pentru a prelua comenzi începând cu data de 15 decembrie. Acest lucru reprezintă un abuz grav şi o practică anticoncurenţială, scrie Adevărul.

Publicitate

Pentru şoferii de taxi, platformele digitale reprezintă o sursă importantă de comenzi, implicit şi de venituri. Restrângerea de către dispecerate a dreptului de a utiliza aplicaţii precum FREE NOW este o decizie anticoncurenţială.

„În ultimele zile, un număr semnificativ de şoferi taxi din Braşov ne-au semnalat faptul că au primit notificări din partea dispeceratelor prin care li se interzice să utilizeze aplicaţii de mobilitate, cu excepţia aplicaţiilor proprii ale dispeceratelor. Astfel, şoferilor li se transmite că pot continua să folosească dispeceratele numai dacă preiau comenzi exclusiv prin intermediul acestora deşi legea taximetriei le permite să preia comenzi şi din partea altor aplicaţii de mobilitate, precum FREE NOW”, explică Anca Gherle, Public Affairs Manager FREE NOW, companie care este prezentă de peste 10 ani în Braşov, prin brandul Clever, şi care a făcut investiţii importante la nivel local în tot acest timp.

„Şoferii vor pierde astfel venituri importante. Este un abuz, un atac la libertatea fiecărui şofer de a-şi desfăşura activitatea şi de a câştiga un venit onest. Taximetria este un serviciu public, reglementat foarte clar în România conform legii 38/2003. FREE NOW a reclamat situaţia către Consiliului Concurenţei, fiind un boicot colectiv împotriva unui serviciu liber din România , precum şi către toate celelalte autorităţi competente”, a mai spus Anca Gherle.

Publicitate

Tehnologia a schimbat fundamental multe industrii şi, mai ales, obiceiurile de consum, democratizând accesul la informaţii şi la servicii, în avantajul consumatorilor. Industria taximetriei nu face excepţie, aplicaţiile de mobilitate fiind în acest moment modalitatea preferată de milioane de români pentru a-şi comanda o maşină. 

Pentru pasageri, avantajul principal al utilizării unei aplicaţii este accesul rapid la toate taxiurile din oraşul lor, indiferent de dispeceratul la care sunt arondate. Astfel, aplicaţiile eficientizează întregul proces de comandă, identificând cea mai apropiată maşină şi reducând la minim timpii de aşteptare pentru clienţi. 

“Promisiunea noastră către toţi şoferii de taxi din România este că îi vom susţine în eforturile de a elimina abuzurile de orice fel. Tehnologia şi inovaţia reprezintă bazele produsului FREE NOW şi vor continua să fie elemente fundamentale pentru progresul taximetriei ca serviciu, pentru eficientizarea mobilităţii urbane în general, dar şi pentru creşterea veniturilor şoferilor”, mai spune Anca Gherle. 

Sursa: Adevărul

Foto: ©[adrianhancu]/123RF.COM

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes