Connect with us
Publicitate

Cultural

Braşovenii în topul cumpărătorilor de cărţi. Românii citesc mai multe cărți de psihologie, e-books și cărți în limba engleză

Publicat

pe

Românii citesc mai variat, mai multă psihologie și din ce în ce mai multe cărți în limba engleză și eBooks, arată datele unui sondaj efectuat de platforma Libris.ro.

Prima parte a anului 2021 a fost marcată de o creștere considerabilă pe segmentul de carte de dezvoltare personală (20%), inclusiv în limba engleză, iar în topul vânzărilor continuă să se afle si autori români contemporani. Mai mult, media comenzii a crescut cu 10% la nivelul primului semestru.

Peste 1,2 milioane de cărți au ajuns în prima jumătate a anului la cititori din toată țara, în urma comenzilor plasate pe Libris.ro. Cele mai multe comenzi s-au făcut din București, Cluj, Timiș, Brașov și Iași, iar la polul opus se află județele Mehedinți, Giurgiu și Tulcea.

Cea mai bine vândută carte a fost în această primă jumătate de an Vindecarea copilului interior – Stefanie Stahl. De asemenea, noile apariții editoriale au intrat rapid în topul best-seller-urilor, subliniind interesul crescut al românilor pentru titluri recunoscute internațional.

Publicitate

Astfel, în top cele mai căutate noi apariții se numără Auschwitz, ultima stație – Eddy de Wind, O chestiune de viață și de moarte – Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom, Răspunsuri scurte la marile întrebări – Stephen Hawking, Copilul tău. Părinții tăi. Tu – Ioana Chicet-Macoveiciuc și Fiica Reichului – Louise Fein.

Comanda medie a depășit pragul de 100 de lei, în creștere cu 10% față de perioada similară din 2020 și cu 25% față de 2019, când aceasta era de 82 de lei. Cele mai mari creșteri față de anul 2019 s-au înregistrat pe segmentul de dezvoltare personală (48%), biografii (33%) și cărți pentru copii (19%). În raport cu 2020, Biografiile și Dezvoltare personală au avut creșteri de 25%, respectiv 20%.

La nivel de județ, dinamica pozitivă este mai evidentă în Timiș și Cluj, unde creșterile înregistrate în valoarea comenzilor depășesc 25% față de perioada similară din anul etalon 2019. În București creșterea valorică față de 2019 a fost de 15%, notează europafm.ro.

Cele mai vândute cărți între ianuarie – iunie 2021

1. Vindecarea copilului interior – Stefanie Stahl
2. 500 de adevăruri uimitoare și amuzante
3. Arta manipulării – Kevin Dutton
4. Auschwitz, ultima stație – Eddy de Wind
5. Gânduri către sine însuși – Marcus Aurelius
6. 500 de adevăruri incredibile și trăsnite
7. O chestiune de viață și de moarte – Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom
8. Jurnalul unui burlac. Conversații cu mama – Mihai Bendeac, Emilia Bendeac
9. Curajul de a nu fi pe placul celorlalți – Ichiro Kishimi, Fumitake Koga
10. Dumbrava minunată – Mihail Sadoveanu

Cei mai vânduți autori în 2021

1. Irvin D. Yalom
2. Ioana Chicet-Macoveiciuc
3. Jill Tomlinson
4. Dumitru Constantin Dulcan
5. Eric-Emmanuel Schmitt
6. Lise Bourbeau
7. Stefanie Stahl
8. Kristin Hannah
9. Sven Nordqvist
10. Roald Dahl

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes