Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovenii de la Allview au obținut, în 2020, cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei. Se pregătesc de listarea la bursă

Publicat

pe

Publicitate

Producătorul de dispozitive electronice Allview din Brașov a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), cea mai mare din istoria de 19 ani a companiei. Pentru finanțarea planurilor de dezvoltare, Allview pregătește în acest an listarea companiei la Bursă, alături de brokerul TradeVille, scrie Economica.net.

Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creștere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care AllView a valorificat și alte oportunități comerciale apărute în relația cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Din totalul profitului net, producția de electronice a companiei (telefoane mobile inteligente, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi) a reprezentat 1,4 milioane de euro (7,04 milioane de lei), în creștere de aproape patru ori față de profitul înregistrat de producția de electronice (1,84 milioane de lei) în 2019.

Sporirea semnificativă a profitabilității pentru producția de electronice survine unei creșteri constante a cifrei de afaceri din activitatea de bază, cu 20% față de 2019, respectiv 36% față de 2018. Allview a înregistrat creșteri de vânzări pentru întreg portofoliul de produse electronice în 2020, față de anul anterior, între care se remarcă avansul vânzărilor pentru gama IT&C, cu 12%, respectiv pentru televizoare smart, cu 27%.

Publicitate

„În pofida climatului economic plin de incertitudini, anul 2020 a fost unul cu rezultate foarte bune pentru Allview. Creșterea cifrei de afaceri și a profitului pentru activitatea noastră de bază, dispozitivele electronice, arată că reușim să intuim tendințele pieței dinamice pe care acționăm, venind cu produse inovatoare, la un raport calitate-preț competitiv. Cred că am dovedit că suntem o companie matură, care știe să își urmeze planurile de dezvoltare inclusiv în condiții de piață dificile, precum cele generate de pandemia COVID-19, dar și să maximizeze oportunitățile care apar. Aș vrea să mulțumesc echipei Allview pentru rezultatele excelente și sunt convins că, în anii următori, ne vom folosi experiența de aproape două decenii pentru a reconfirma aceste performanțe,” a declarat Lucian Peticilă, fondator și director general al Allview.

Între realizările din 2020 ale companiei se numără o premieră pentru un brand românesc: extinderea gamei de televizoare smart ePlay cu Android TV și Google Assistant, cu modele QLED, facilitând democratizarea tehnologiei Quantum Dot.

Din perspectiva activității comerciale, la creșterea cifrei de afaceri a companiei de anul trecut a contribuit implicarea Visual Fan (compania care deține brandul Allview – n.r.) în eforturile mediului de business din România de a procura echipamente medicale care deveniseră greu de găsit în trimestrul al II-lea. Pe baza relațiilor îndelungate cu furnizorii chinezi, compania brașoveană a reușit să achiziționeze, într-un ritm accelerat și la prețuri avantajoase, consumabile medicale pentru mai mulți parteneri din serviciile de sănătate, atât din sectorul public, cât și cel privat.

O altă oportunitate valorificată de Allview, în 2020, a fost segmentul educațional, unde a crescut cererea de echipamente care să faciliteze școala online, generând o cifră de afaceri de 6,87 milioane de euro (33,62 milioane de lei). Portofoliul companiei a fost diversificat rapid prin dispozitive precum Viva H1003 LTE PRO (dispozitiv special conceput pentru educația online), Allbook I (echipat cu procesor Intel Core i3 din a 10-a generație, sistem de ventilație performant, capacitate de memorie extinsă, ce le oferă utilizatorilor toate funcționalitățile de care au nevoie, într-un design subţire şi elegant) și Allbook Q (primul laptop Allview cu procesor Snapdragon și modem G4 integrat).

Pentru 2021-2022, Allview își propune să devină lider pe piața românească de Smart TVs cu Android TV și Google Assistant integrat, obiectiv ce are toate premisele de a fi atins, având în vedere oferta diferențiată și diversificată de produse, precum și potențialul de creștere pe care piața îl manifestă.

O altă direcție de dezvoltare se va concentra pe conceptul Touchless, care permite interacțiunea cu dispozitivele electronice fără atingere, ceea ce a devenit un aspect fundamental în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pe lângă beneficiile legate de sănătatea publică, această nouă tehnologie îmbunătățește și experiența utilizatorilor, aducând mai mult confort, naturalețe și eficiență a comunicării.

La nivel operațional, compania își propune investiții în dezvoltarea capacităților in-house de creare și implementare a tehnologiilor și de a atrage cele mai bune talente de pe piață pentru a se alătura echipei Allview.

Pentru finanțarea planurilor de dezvoltare, Allview pregătește listarea companiei la Bursă, alături de brokerul TradeVille.

sursa: economica.net

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes