Social
Brașovenii de la Allview atacă gigantul chinez Huawei, acuzând folosirea sintagmei ALL-VIEW DISPLAY

Compania Visual Fan din Brașov, care comercializează gadgeturi sub marca Allview, a chemat în judecată subsidiara locală a Huawei, reclamând faptul că gigantul chinez i-ar fi folosit marca prin sintagma ALL-VIEW DISPLAY și ar fi generat astfel o asociere fictivă între brandurile Allview și Huawei, de natură să creeze confuzie printre clienți, indică date obținute de jurnaliștii Profit.ro.
Acțiunea a fost declanșată și într-un moment în care compania brașoveană, se pregătește să vină la bursă.
„Visual Fan SRL a chemat în judecată Huawei Technologies SRL, solicitând sistarea utilizării neautorizate a mărcii Allview și recuperarea prejudiciului provocat prin această folosire fără drept a mărcii, începând cu luna decembrie 2018. Pârâta a folosit, în comunicarea comercială, sintagma ALL-VIEW DISPLAY, generând o asociere fictivă între brandurile Huawei și Allview, de natură să creeze confuzie în rândul publicului consumator și să lezeze drepturile deținătorului legal al mărcii Allview”, a transmis compania românească pentru sursa citată.
Contactați de jurnaliști, reprezentanții subsidiarei Huawei din România nu au dorit să comenteze.
Compania brașoveană mai susține că titularul exclusiv al mărcii Allview este Visual Fan SRL atât la nivelul României, cât și al Uniunii Europene, iar prerogativele asupra acestei denumiri comerciale derivă din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, precum și din Regulamentul (UE) 2017/1001 al Parlamentului European și al Consiliului privind Marca Uniunii Europene.
Brandul Allview este prezent pe piață din 2004, operând și pe piața IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Republica Cehă, Malta, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia.
Compania comercializează telefoane mobile și ceasuri inteligente, laptopuri, tablete și televizoare inteligente.
Visual Fan este controlată de brașoveanul Florentin Lucian Peticilă – 92%, alături de Manuela Peticilă – 5% și Camelia Ștefania Cotuna – 3%.
La finele lunii martie, compania a anunțat că, în 2020, afacerile companiei au atins 404,61 milioane de lei, cel mai ridicat nivel din istoria de 19 de ani a companiei.
Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creștere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care Allview a valorificat și alte oportunități comerciale apărute în relația cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.
Huawei este unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piața de smartphone-uri. Anul trecut a vândut în România peste 1 milion de smartphone-uri, iar veniturile au atins 240 de mililioane de dolari, mai mari cu 12% față de 2019.
La nivel mondial, Huawei a încheiat anul 2020 cu venituri de 136,7 miliarde de dolari.
-
Administrațieacum 3 zile
Trei pavilioane ale Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov intră în patrimoniul Consiliului Județean Braşov
-
Evenimentacum 2 zile
Un nou „record” stabilit de CFR. O călătorie cu trenul, între Galați și Brașov, a durat 9 ore. Două locomotive s-au defectat pe traseu
-
Economicacum 2 zile
Rompetrol deschide o nouă benzinărie pe Ocolitoarea Braşovului
-
Administrațieacum 2 zile
Căminul pentru Persoane Vârstnice din cartierul Noua ar putea să nu mai primească bătrâni. Instituţia duce o lipsă mare de personal
-
Economicacum 2 zile
Aro Palace vinde hotelul Coroana-Postăvarul din centrul Bașovului. Se vinde pentru 8,4 milioane de euro
-
Evenimentacum 3 zile
Tragedie într-o comună de lângă Făgăraş. Un tânăr de 20 de ani şi-a pus capăt zilelor
-
Administrațieacum 3 zile
Președintele Consiliului Judeţean Braşov nu confirmă zborurile Dan Air de pe Aeroportul de la Ghimbav: „M-a luat prin surprindere intenția dumnealor”
-
Fapt diversacum 2 zile
Laborator de informatică dotat cu tehnologie de ultimă oră la şcoala din Hălchiu. Elevii au imprimante 3D şi kit-uri de robotică