Connect with us
Publicitate

Social

Brașovenii de la Allview atacă gigantul chinez Huawei, acuzând folosirea sintagmei ALL-VIEW DISPLAY

Publicat

pe

Compania Visual Fan din Brașov, care comercializează gadgeturi sub marca Allview, a chemat în judecată subsidiara locală a Huawei, reclamând faptul că gigantul chinez i-ar fi folosit marca prin sintagma ALL-VIEW DISPLAY și ar fi generat astfel o asociere fictivă între brandurile Allview și Huawei, de natură să creeze confuzie printre clienți, indică date obținute de jurnaliștii Profit.ro.

Acțiunea a fost declanșată și într-un moment în care compania brașoveană, se pregătește să vină la bursă.

„Visual Fan SRL a chemat în judecată Huawei Technologies SRL, solicitând sistarea utilizării neautorizate a mărcii Allview și recuperarea prejudiciului provocat prin această folosire fără drept a mărcii, începând cu luna decembrie 2018. Pârâta a folosit, în comunicarea comercială, sintagma ALL-VIEW DISPLAY, generând o asociere fictivă între brandurile Huawei și Allview, de natură să creeze confuzie în rândul publicului consumator și să lezeze drepturile deținătorului legal al mărcii Allview”, a transmis compania românească pentru sursa citată.

Contactați de jurnaliști, reprezentanții subsidiarei Huawei din România nu au dorit să comenteze.

Publicitate

Compania brașoveană mai susține că titularul exclusiv al mărcii Allview este Visual Fan SRL atât la nivelul României, cât și al Uniunii Europene, iar prerogativele asupra acestei denumiri comerciale derivă din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, precum și din Regulamentul (UE) 2017/1001 al Parlamentului European și al Consiliului privind Marca Uniunii Europene.

Brandul Allview este prezent pe piață din 2004, operând și pe piața IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Republica Cehă, Malta, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia.

Compania comercializează telefoane mobile și ceasuri inteligente, laptopuri, tablete și televizoare inteligente.

Visual Fan este controlată de brașoveanul Florentin Lucian Peticilă – 92%, alături de Manuela Peticilă – 5% și Camelia Ștefania Cotuna – 3%.

La finele lunii martie, compania a anunțat că, în 2020, afacerile companiei au atins 404,61 milioane de lei, cel mai ridicat nivel din istoria de 19 de ani a companiei.

Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creștere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care Allview a valorificat și alte oportunități comerciale apărute în relația cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Hua­wei este unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piața de smartphone-uri. Anul trecut a vândut în România peste 1 milion de smartphone-uri, iar veniturile au atins 240 de mililioane de dolari, mai mari cu 12% față de 2019.

La nivel mondial, Huawei a încheiat anul 2020 cu venituri de 136,7 miliarde de dolari.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes