Connect with us
Publicitate

Administrație

Brașovenii cu venituri mici pot cere bani pentru ajutorul de încălzire. Cererile vor putea fi depuse începând de luni, 18 octombrie

Publicat

pe

Publicitate

Iarna bate la ușă, iar românii cu venituri mici pot primi un ajutor financiar pentru încălzirea locuințelor, timp de cinci luni. Brașovenii care au nevoie de acest sprijin pot depune cererile începând de luni, 18 octombrie, la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov.

Ajutoarele se acordă în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie, care trebuie să fie de cel mult 1.386 de lei, dar și pentru persoanele singure, iar în acest caz venitul nu trebuie să depășească 2.053 de lei lunar.

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

a) Între 25 lei -250 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;
b) Între 50 lei -500 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;
c) Între 32 lei -320 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi şi/sau petrolieri;
d) Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.

Publicitate

Statul Român acordă consumatorilor vulnerabili și un supliment de energie valabil pe toată perioada anului. În acest caz, ajutorul este de:

a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
c) 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri.

Pentru a primi aceste ajutoare, brașovenii trebuie să completeze un formular care va putea fi disponibil începând din 18 octombrie și va putea fi ridicat de la sediul DSS Brașov, din strada Panselelor, numărul 23 sau de la Centrul de Informare pentru Cetățeni din cadrul Primăriei municipiului Brașov, de pe bulevardul Eroilor, numărul 8.

Lista completă a documentelor necesare pentru completarea dosarelor poate fi găsită AICI

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes