Connect with us
Publicitate

Administrație

Brașovenii, chemați la consultări. Primăria vrea să afle părerea oamenilor pentru investițiile la pietonalul din Valea Cetății și pistele de biciclete din oraș

Publicat

pe

Publicitate

Două proiecte de investiții importante vor fi supuse dezbaterii publice începând de săptămâna viitoare. Pietonalul din Valea Cetății și pistele pentru biciclete sunt două dintre subiectele pentru care municipalitatea vrea să afle părerea brașovenilor. Scopul acestor consultări este de a afla nemulțumirile legate de investițiile deja făcute, dar și pentru a găsi idei noi de dezvoltare a următoarelor proiecte.

Marți, 28 septembrie, de la ora 15.30, va fi organizată dezbaterea „Pietonalul Valea Cetății – Răcădău, încotro?”. Aici locuitorii din cartier au observat că au fost făcute numeroase greșeli de proiectare la primul tronson care a fost finalizat anul trecut. Pantele au fost executate incorect, iar din această cauză apa băltește în anumite zone. Calitatea finisajelor lasă de dorit, paleta de culori este deranjantă pentru localnici, iar suprafețele verzi au dispărut. Tocmai pentru ca astfel de nereguli să nu se mai repete, autoritățile vor să prezinte brașovenilor proiectul pentru tronsonul al doilea, care ar putea fi modificat, în funcție de ideile cetățenilor.

Joi, 30 septembrie, de la ora 16.00 va avea loc a doua consultare publică pe tema pistelor pentru biciclete. Pentru acestă investiție, primăria propune două trasee pentru care așteaptă propuneri de optimizare din partea brașovenilor.

În cadrul primului traseu ( Terminal Poienelor, strada Poienelor, Calea București, Bulevardul Saturn, strada Minerva, strada Crinului, strada Micșunelelor, strada Lămâiței, strada Brândușelor, Bulevardul Alexandru Vlahuță, Bulevardul Gării, Bulevardul Victoriei, Bulevardul Mihail Kogălniceanu) autoritățile așteaptă propuneri de optimizare a proiectului.

Publicitate

Ceva mai mari bătăi de cap au edilii cu al doilea traseu (Strada Molidului, b-dul Valea Cetății, strada Tâmpei, strada Vasile Alecsandri, Bulevardul Carpaților, strada Poienelor). Printre problemele identificate până acum se numără interferența pistelor de biciclete cu parcările aflate pe traseu, care cresc riscul producerii de accidente. Astfel, în cazul parcărilor în spic, cum sunt cele de pe strada Tâmpei, ieșirea mașinilor din parcare, cu spatele, se face intersectând pistele pentru biciclete. În cazul celor longitudinale, cum sunt cele de pe bulevardul Valea Cetății, cel mai mare risc este cel de deschidere a portierei peste pista de biciclete. Pe anumite tronsoane, cum este strada Vasile Alecsandri, lățimea carosabilului nu permite amenajarea unei piste de biciclete, astfel că soluția este ca traficul rutier și cel al bicicletelor să se facă în comun. Pentru toate aceste probleme, municipalitatea așteptă noi propuneri din partea brașovenilor.

În cea de a doua parte a întâlnirii va fi prezentat proiectul Calea Verde, aflat în faza de proiectare, obiectivul fiind de a culege cât mai multe propuneri de la cetățeni, astfel încât proiectarea să se facă bazându-se atât pe condițiile tehnice, pe propunerile venite de la specialiștii din domeniu și de la asociațiile de bicicliști, dar și pe propunerile tuturor brașovenilor interesați de transportul cu bicicleta.

Brașovenii interesați să ia parte la aceste dezbateri publice se pot înscrie pe portalul primăriei, www.brasovcity.ro, secțiunea Dezbateri publice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes