Connect with us
Publicitate

Social

Brașovenii care primesc ajutor de încălzire trebuie să anunțe autoritățile dacă veniturile le-au crescut odată cu majorarea salariului minim și a punctului de pensie

Publicat

pe

Publicitate

În contextul creșterii salariului minim și a punctului de pensie de la 01.01.2023, Direcția de Asistență Socială Brașov reamintește că venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire și suplimentul pentru energie în baza Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie este de 1386 lei/persoana în cazul familiei, respectiv 2053 lei, în cazul persoanei singure.

Având în vedere că beneficiarii au obligația de a aduce la cunoştinţa autorităţilor, în scris, orice modificare a situaţiei lor care poate conduce la încetarea sau suspendarea drepturilor, îi rugăm ca în cel mai scurt timp să transmită documente doveditoare ale veniturilor care să stabilească încadrarea în categoria de beneficiari eligibili.

Documentele se pot depune fie personal la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov din str. Panselelor nr. 23 în timpul programului de lucru ( Luni, Marți, Miercuri, Vineri: 8.30-15.00, pauză de dezinfecție: 11.30-12.00, Joi: 8.30-17.00, pauză de dezinfecție: 11.30-12.00; 14.30-15.00), fie pe email [email protected].

Mai jos vă prezentăm plafonul pentru beneficiarii eligibili și sumele pe care le pot primi drept ajutor de încălzire:

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes