Connect with us
Publicitate

Administrație

Braşovenii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele pe 2022 mai au la dispoziţie doar două zile. De anul viitor se vor percepe majorări

Publicat

pe

Publicitate

Brașovenii care nu și-au achitat încă taxele și impozitele locale pe anul 2022 mai au la dispoziție doar astăzi și mâine pentru a-și regla conturile cu municipalitatea. Direcția Fiscală și agențiile acesteia nu lucrează cu publicul vineri, pe 30 decembrie. Taxele și impozitele, inclusiv abonamentele pentru parcările de reședință, vor putea fi achitate din 9 ianuarie 2023. În perioada 30 decembrie – 8 ianuarie inclusiv vor fi sistate și plățile electronice.

Potrivit Direcției Fiscale, amenzile și alte taxe fără debit se vor încasa din 3 ianuarie.

Pentru a evita aglomerația la ghișee, Direcția Fiscală le reamintește brașovenilor că au la îndemână mai multe posibilități de a plăti taxele și impozitele și le recomandă să facă aceste plăți on-line sau de la cel mai apropiat aparat SelfPay. Astfel, până mâine, 29 decembrie, inclusiv, dar și din 9 ianuarie, pe lângă plata numerar sau cu cardul la ghișeele direcției sau agențiilor fiscale, contribuabilii au la dispoziție următoarele modalități de plată:

  • ordin de plată, în lei, prin virament bancar sau internet banking;
  • numerar sau card bancar, în lei, la stațiile de Plata SelfPay, instalate în marile rețele de retail, în universități, centre comerciale, piețe, benzinării și magazine de proximitate (localizarea acestora se găsește la adresa https://selfpay.ro/localizare/);
  • on-line, cu cardul bancar, pe site-ul ro (necesită cont de utilizator;
  • on-line, cu cardul bancar, pe site-ul, ro (necesită cont de utilizator).

Detalii despre obținerea unui cont electronic pe site-ul www.brasovcity.ro sau www.ghiseul.ro, precum și pașii necesari, se găsesc pe site-ul Direcției Fiscale Brașov (http://www.dfbv.ro/), secțiunea „Modalități de plată“.

Publicitate

Depunerea documentelor în această perioadă în care ghișeele sunt închise se poate face prin e-mail, la adresa [email protected]; prin fax, la numărul de telefon 0268.410.540; sau prin poștă, la adresa Strada Dorobanților 4, Brașov 500009.

Vă reamintim că termenele de plată pentru impozitele și taxele locale datorate de persoanele fizice și juridice pentru anul 2023 sunt 31 martie și 02 octombrie.

Până la 31 martie trebuie achitat și abonamentul de parcare în parcările de reședință.

Impozitul pe clădiri, teren sau mijloace de transport, de până la 50 de lei inclusiv, datorat bugetului local de către contribuabil, se plătește integral până la primul termen de plată.

Pentru plata cu anticipație, până la 31 martie, a impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabil se acordă o bonificație de 5 %.

Neplata la termen a obligațiilor fiscale implică majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv, conform art. 183 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Anul 2022 a adus o creștere a încasărilor la bugetul local, față de 2021

Încasările la bugetul local până la 23 decembrie 2022 sunt mai mari cu peste 20 de milioane de lei față de totalul anului 2021, în condițiile în care vor mai exista sume ce vor intra în cont și după 1 ianuarie 2023. Potrivit datelor Direcției Fiscale, până la 23 decembrie 2022 bugetul local a încasat 298.000.000 lei, față de 278.000.000 lei pe întreg anul 2021.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes