Connect with us
Publicitate

Social

Brașovenii care nu poartă masca sunt pedepsiți – S-au dat amenzi de peste zece mii de lei

Publicat

pe

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, în data de 25 octombrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

De asemenea, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii brașoveni au verificat 170 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2200 de persoane, au verificat aproximativ 190 de mijloace de transport persoane și peste 260 de alte autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 312 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 305 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 6 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 26.000 lei.

Totodată, polițiștii au efectuat peste 2100 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimat 26 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 lei. Au fost verificate aproximativ 100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.
Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov au legitimat 4 persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 2000 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri.
Vă reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, însă nu va fi tolerată nicio abatere a legii.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes