Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașovenii, bombardați cu SMS-uri „otrăvite” despre colete pe care nu le-au comandat

Publicat

pe

Publicitate

Brașovenii au raportat în masă că au fost bombardați cu SMS-uri prin care erau anunțați să intre pe un anumit link, pentru a vedea când ajunge coletul la destinație.

De fapt este o tentativă de a accesa diferite date din telefon, posibil carduri bancare. În mod cert este accesată agenda telefonică, pentru că așa se transmit mai departe SMS-urile.

Cei care dau click riscă să îşi infecteze telefonul. Cum numărul celor care au primit astfel de mesaje a crescut simţitor de la o zi la alta, Poliţia Română a lansat un avertisment pentru conştientizarea populaţiei.

Am primit si eu sms cu acest text, despre un colet de la DHL (am accesat linkul, dar nu am descarcat nicio aplicatie). Sa aveti grija!

Publicitate

Mesaj important! Atenție mare la SMS -urile primite!

NU ACCESAȚI LINKURILE DIN ELE ȘI NU DESCARCATI APLICATIA SUGERATĂ!

Clientii de telefonie mobila primesc mesaje de pe diverse nr (nationale sau internationale)  cu textul “Pachetul dvs. este in drum, urmariti-l aici” urmat de un link.

Accesand linkul respectiv se deschide un site fake al unui operator international de curierat care solicita descarcarea unei aplicatii.

In urma instalarii aplicatiei respective, telefonul clientului este infectat cu un virus, care trimite SMS-uri. Posibil aplicatia instalata sa afecteze si conturile bancare!

Va rugam sa nu deschideti asemenea link-uri din SMS”, a relatat unul dintre cei vizați.

Altă persoană a spus că a mers pe fir și a aflat că SMS-ul a fost trimis de un bărbat care habar nu avea de acest lucru.

ATENTIE!!! NOUA METODA DE ACCESARE A TELEFOANELOR SI DATELOR BANCARE INREGISTRATE PE TELEFONUL VOSTRU!!! NU ACCESATI LINK-UL PRIMIT PRIN SMS SI MAI ALES NU INSTALATI APLICATIA CARE VI SE SOLICITA DE CATRE ” DHL” PENTRU ” A PUTEA VEDEA STATUSUL COLETULUI” !! ACEEASI MESAJ ( CU LINK-URI DIFERITE) SI DE PE NUMERE DIFERITE AU FOST PRIMITE CONCOMITENT ! AM DISCUTAT CU DOMNUL CARUIA II APARTINE NUMARUL DE TELEFON DE LA CARE AM PRIMIT MESAJUL SI A SPUS CA NU SUNT SINGURA PERSOANA CARE LA SUNAT…CA SI EL A PRIMIT LA RANDUL LUI ACEST MESAJ SI A INSTALAT APLICATIA SA VADA DESPRE CE COLET ESTE VB!!! 

NU ACCESATI LINK-UL DIN SMS !!! RISCATI SA VI SE ACCESEZE TOT CONTINUTUL TELEFONULUI”.

Sfatul specialiștilor este să ștergeți SMS-urile în momentul în care le primiți.

„Prin accesarea link-ului se deschide un site fals, al unui operator internaţional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicaţii. În urma instalării aplicaţiei există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisar Alina Ivan.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes