Connect with us
Publicitate

Social

Brașovenii afectați de incendiul din luna mai, de pe Strada 13 Decembrie, ar putea primi ajutor din partea primăriei. Municipalitatea vrea să ofere 2.500 de lei pentru fiecare familie

Publicat

pe

Municipalitatea vrea să acorde un ajutor financiar pentru familiile afectate de incendiul din luna mai, de la un bloc de pe strada 13 Decembrie. Acești bani ar putea fi alocați abia după ce consilierii locali vor vota proiectul care se află pe ordinea de zi a ședinței de joi, 29 iunie. Practic, pentru fiecare apartament afectat, primăria Brașov va acorda 2.500 de lei. Acest ajutor reprezintă practic 25% din costurile de reparații estimate pentru fiecare apartament în parte.

Publicitate

Pentru a primi acest ajutor, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • solicitantul să fie proprietarul imobilului;
  • imobilul să fi fost afectat de incendiu;
  • proprietarul să nu fi beneficiat de despăgubiri în baza unei polițe obligatorii sau facultative de asigurare a locuințelor, pentru imobilul afectat;
  • solicitantul să nu dețină un alt imobil în afara celui afectat de incendiu.

Direcția de Asistență Socială Brașov va face anchete în urma cărora se va stabili situația de necesitate în care se află familiile sau persoanele singure care au avut locuințele afectate de incendiu. Autoritățile mai cer ca după acordarea ajutorului de urgență, beneficiarii să prezinte copii după bonurile fiscale de achiziție a materialelor utilizate în reparația imobilului sau factura (chitanța) costurilor de reparație, în termen de maxim 30 de zile de la data încasării banilor.

Vă reamintim că pe data de 20 mai, un incendiu violent a izbucnit la un bloc de pe strada 13 Decembrie. Flăcările au cuprins mai multe etaje, iar locatarii care au rămas blocați în casă au avut nevoie de ajutorul pompierilor ca să evacueze apartamentele în care locuiesc. Câteva persoane au fost scoase din case, pe geam, cu ajutorul autoscării. Altele au coborât efectiv de la etaj, tot pe fereastră, dar pe o scară adusă special de militarii ISU Brașov. Detalii legate de dezastrul lăsat în urmă de incendiu puteți găsi AICI.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes