Connect with us
Publicitate

Economic

Braşoveanul Ion Țiriac dă lovitura anului și face o afacere de senzație. Vinde o companie care avea active de peste 213 milioane de euro

Publicat

pe

Fostul tenismen Ion Țiriac este pe cale să pună la punct o tranzacție de senzație! Miliardarul român vinde compania Țiriac Leasing către Banca Transilvania!

Publicitate

Banca Transilvania și Grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing. Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a anului 2022, fiind supusă analizei și aprobării autorității competente, transmite economica.net.

Până la primirea aprobării, Țiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmând ca ulterior să fie integrată acestuia.

Țiriac Leasing, compania pe care fostul tenismen Ion Țiriac o vinde către Banca Transilvania, activează pe piață de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă și recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport însemnat pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. În acest moment, Țiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.

Publicitate

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing, mai notează sursa citată.

Cu o avere de 1,2 miliarde de euro, Ion Țiriac se află pe locul al treilea în topul celor mai bogați români! Fostul tenismen are investiții importante în domeniul aviației, domeniul bancar, dar și domeniul automobilistic.

Țiriac a mai făcut recent o super tranzacție, anul trecut, vânzând turneul de tenis Mutua Madrid Open grupului american IMG! Chiar dacă valoarea tranzacției nu a fost făcută publică de cele două părți, experții în domeniul financiar estimează că aceasta s-ar putea situa între 200 și 250 de milioane de dolari. Ion Țiriac a patronat mai bine de 10 ani competiția din capitala Spaniei.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes