Connect with us
Publicitate

Eveniment

Braşoveanul fugar, Ernest Gal, extrădat din Spania după 13 ani. Va executa 10 ani de închisoare pentru furt de bancomate

Publicat

pe

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri, 17 mai, că a fost adus în România și încarcerat Ernest Gal, un bărbat de 45 de ani, condamnat acum 13 ani pentru furtul unui bancomat și al unei mașini, fapte comise acum aproape 20 de ani.

„În fiecare săptămână vă spun poveşti inedite cu tot felul de fugari. Fugarul pe care am reuşit să-l aducem azi noapte e unul cu o poveste mai specială, pentru că a gândit în maniera următoare: de ce să scoţi bani de la bancomat când poţi lua bancomatul cu totul? Aşa a gândit fugarul nostru de astăzi, pe care îl cheamă Gal Ernest, care a furat o maşină şi a spart nu unul, ci două bancomate”, a transmis Gorghiu pe Facebook.

Ea a adăugat că hoțul „s-a gândit să scape de pedeapsă” și a fugit în Spania, dar a fost extrădat „și acum se află în penitenciarele din România”.

Ernest Gal, un brașovean care acum are 45 de ani, a fost condamnat în 2011 la 10 ani de închisoare, prin decizia Tribunalului Brașov, pentru furt calificat. În perioada decembrie 2004-ianuarie 2005, el a furat un bancomat, dar a mai încercat să fure încă unul. În plus, a furat și o mașină, transmite libertatea.ro.

Publicitate

Pe 30 ianuarie 2024, a fost găsit și arestat în Alcorcon, prin cooperare polițienească între România și Spania. El se ascundea sub o identitate falsă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes