Connect with us
Publicitate

Social

Brașoveanul Ciprian Lupu, în Cartea Recordurilor! Primul pilot cu dizabilități din lume care a cucerit un titlu de campion național

Publicat

pe

Brașoveanul Ciprian Lupu, primul pilot de raliuri tetraplegic din România, a intrat oficial în Cartea Recordurilor.

Publicitate

Pilotul născut la Brașov a devenit cunoscut și admirat pentru eforturile și reușitele sale în competițiile de raliuri din România.

În ciuda dizabilităților sale, rezultate dintr-un incident nefericit la vârsta de 18 ani, Ciprian Lupu este recunoscut de FIA ca fiind primul pilot cu dizabilități din lume care a cucerit un titlu de campion național, transmite radiobrasovfm.ro.

Brașoveanul a obținut această performanță absolut remarcabilă în 2021, atunci când a cucerit titlul de Campion Național la categoria debutanților.

Publicitate

Astăzi el a anunțat că a primit și confirmarea oficială din partea Guinness World Records ca fiind prima persoană cu dizabilități care obține un titlu de Campion Național al unei categorii, în competițiile automobilistice, din lume.

El a punctat pe rețelele de socializare: „Deci, ca să clarific, nu sunt primul astfel de practicant, ci primul care obține o distincție națională (…) Secretul n-a fost viteza, neapărat, cât constanța și încăpățânarea pe care le-am arătat în echipajul pe care l-am format împreună cu Andrei Pintilii. Dedic acest moment memoriei mamei mele! Și le mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au sprijinit și m-au susținut pe parcursul acestei călătorii. Am urcat ceva trepte, da’ mai avem destule povești în față”.

Pilotul român concurează în acest sezon din Campionatul Naţional de Raliuri pe o mașină nouă, un Renault Clio Rally5, adaptat special pentru el.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes