Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașoveanul Bogdan Socol, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi din România, a murit la vârsta de 42 de ani

Publicat

pe

Este doliu în presa sportivă din România. Unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi din țara noastră a încetat din viață la vârsta de 42 de ani. Brașoveanul Bogdan Socol practica înotul în ape înghețate, iar în timpul unui antrenament ar fi suferit un șoc hipotermic. Apropiații spun că jurnalistul ar fi rămas blocat sub gheață și nu ar mai fi reușit să iasă la suprafață.

Publicitate

Bogdan Socol a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, unde medicii s-au luptat peste două ore pentru a-l resuscita, însă toate eforturile au fost în zadar. Cadrele medicale au fost nevoite să constate decesul.

Fostul jurnalist sportiv publica, în ultima perioadă, pe contul său de Youtube, numeroase videoclipuri în care demonstra cum se antrenează în apele înghețate. Ultimul filmuleț l-a postat în urmă cu opt zile. Nu s-a gândit nicio clipă că această pasiune ar putea să îi aducă sfârșitul.

Brașoveanul și-a început cariera în presa sportivă la Televiziunea Română, în anul 2000, iar apoi și-a continuat activitatea la alte instituții de presă, cum ar fi Realitatea TV, TV Sport, National TV şi GSP TV. În anul 2009, Bogdan Socol intra în echipa Digi Sport, acolo unde a activat vreme de opt ani ca realizator de emisiuni și comentator sportiv. În cariera sa de peste 15 ani a comentat peste 2200 de meciuri, din spatele microfonului.

Publicitate

Bogdan Socol scria și pentru blogul său personal. Într-unul dintre ultimele sale articole jurnalistul pare că și-a prezis moartea. Vorbea însă despre sfârșitul carierei sale în presa sportivă, fără să se gândească la faptul că acesta va fi și unul dintre ultimele articole pe care le va scrie.

„Sunt în fața unei morți. A uneia din propriile mele morți. Pentru că mai bine de două decenii, asta a fost viața mea, căreia i-am dedicat tot ce am avut mai bun. Am trăit-o cu pasiune, cu bucurie în suflet și pe chip la numeroasele reușite, dar și cu nervi, frustrare sau lacrimi în situațiile mai puțin plăcute pe care le întâlnești inevitabil într-o viață. Dar de astăzi, se încheie un capitol major al existenței mele și tot ce am de făcut este să renasc din propria-mi cenușă, să mă ridic și să merg pe drumul meu, care va fi altul față de cel pe care am tot umblat de când mă știu, practic (…) Ironia destinului face că în urmă cu fix trei ani am plecat de la Digi Sport, după aproape 10 ani de glorie și amar, iar acum plec din presa de sport. Nu știu dacă definitiv sau pentru o perioadă mai mică sau mai lungă, dar cert este că plec. Cu toate că nu eu părăsesc meseria atât de dragă mie, ci conjunctura m-a împins spre un asemenea pas”, scria Bogdan Socol în articolul său.

Dumnezeu să îl odihnească!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes