Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Brașoveanul Andor Bidiga, cel mai tânăr pompier român care luptă cu flăcările din Grecia: „În meseria noastră nu există termenul de străin”

Publicat

pe

Publicitate

Andor, 20 de ani, este cel mai tânăr pompier român care intervine în aceste zile pentru a stinge incendiile de vegetație din Grecia. Printr-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne, brașoveanul face mărturisiri emoționate despre lupta sa cu focul.

„Eram în concediu când am primit anunțul pe grupul de muncă, de la comandant. «Deseară se pleacă spre București, iar mâine spre Grecia». L-am sunat imediat și i-am spus că vreau să merg și eu. Văzusem situația din Grecia și mă gândeam la cât de greu trebuie să le fie”, a explicat Andor.

Pompierul a completat, dintr-o suflare: „În meseria noastră, a salvatorilor, nu există termenul de străin. Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm!”.

„Familia s-a temut, dar a înțeles că îmi doresc să fiu acolo”
El explică faptul că familia s-a temut când a aflat că va pleca;: ”Au înțeles că îmi doresc să fiu acolo și să pun și eu umărul la tot acest efort comun. Acum vorbim zilnic, după ce termin tura”.

Publicitate

Tânărul pompier a povestit că „intervențiile sunt destul de dificile. Terenul este foarte accidentat, iar din cauza căldurii și a vegetației uscate, pot apărea incendii oriunde. E ca o cursă contracronometru. Trebuie să acționăm imediat ca să stingem focul înainte de a se extinde”.

Vorbim des cu localnicii, sunt impresionați de cum ne-am mobilizat și ne mulțumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor.

Andor, pompier din Brașov, mobilizat în Grecia:
„Cineva ne-a mulțumit chiar în limba română și ne-a oferit apă rece. Astfel de gesturi te copleșesc și îți confirmă că ai ales cea mai frumoasă meserie din lume”, a completat salvatorul.

„Voi rămâne în Grecia cât va fi nevoie”
„Voi rămâne în Grecia cât va fi nevoie de noi și sper ca la anul să mă întorc aici în vacanță, iar viața să revină la normal”, se motivează el.

„Chiar dacă suntem pompieri din toate colțurile țării, aici în Grecia, pot spune că ne înțelegem din priviri, pentru că toți știm ce avem de făcut și pe toți ne unește bucuria de a fi salvator. Și mai știm că ceea ce ne-a adus în această misiune este dorința puternică de a ajuta și dragostea pentru semeni”, a conchis Andor.

Începând de duminică, pompierii români, elogiaţi în presa elenă, au intervenit pentru stingerea incendiilor din zona Spathari a Insulei Evia, Convoiul format din mașinile de intervenție și suport care a plecat cu 108 pompieri salvatori de la București a ajuns sâmbătă în Atena și a fost direcționat imediat către insula Evia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes