Connect with us
Publicitate

Economic

Braşoveanul Adrian Sârbu îşi vinde afacerile una după alta. Fostul patron de la PROTV a scos la licitaţie telecabinele şi teleschiul din Sinaia

Publicat

pe

Active ale companiei Teleferic Prahova, controlată indirect de fondatorul și proprietarul Mediafax Group, braşoveanul Adrian Sârbu, intrată în insolvență în 2016, au fost scoase la vânzare prin licitație, constând în instalații de transport pe cablu, clădiri, construcții, amenajări și terenurile ce compun activul „Teleferic Sinaia”. Prețul de pornire este de 3,33 milioane euro (aproape 17 milioane lei), iar garanția de participare se cifrează la circa 1,7 milioane lei. Mediafax Group, cu Ziarul Financiar, și-a cerut insolvența pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro.

Publicitate

Activul este compus din telecabinele duble de la cotele 1.400 și 2.000, telescaunul care face legătura dintre cele două cote, telescaunul și teleschiul de la Valea Dorului, plus terenuri în suprafață totală de 7.400 metri pătrați. Instalațiile de transport pe cablu sunt vândute cu tot cu stații, stâlpi de susținere, motoare de tracțiune, echipamente electrice, sisteme de cabluri și angrenare, vehicule, sisteme de supraveghere și instalații de control și acces. Cele două telecabine au fost construite în 1970, transmite profit.ro.

„Zona este activă din punct de vedere economic, amplasare favorabilă pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare de mici dimensiuni. Există rețea de gaze, rețea de electricitate, rețea de canalizare și telefonie. Proprietățile sunt permisibile legal, posibile fizic, fezabile financiar și maxim productive”, se arată în anunțul de vânzare. În perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, Teleferic Prahova SA a înregistrat o cifră de afaceri de 6,15 milioane lei și a efectuat plăți de 4,6 milioane lei.

Acționarul majoritar al companiei este Prosperya Financial Management SRL, cu 92,6% din capital. Aceasta este controlată de Consiglia Management Intl SRL, cu 75,5% din părțile sociale. La Consiglia, asociat principal este Smart Financial Services SRL (70%), entitate la care acționar și administrator unic este Adrian Sârbu.

Publicitate

Potrivit datelor termene.ro, analizate de Profit.ro, Teleferic Prahova SA a primit în toamna anului trecut o ofertă de cumpărare a clădirilor și terenurilor stațiilor de telescaun Clăbucet din Predeal, de la compania Abandon Entertainment SRL. Aceasta este controlată de către Sorin Bacula, soțul Almei Sârbu, fiica lui Adrian Sârbu. Creditorii Teleferic Prahova SA au discutat oferta în noiembrie 2021 și au decis să amâne luarea unei decizii cu privire la aceasta „până la prezentarea unor clarificări cu privire la imobilele ce fac obiectul ofertei”.

Mediafax Group, cu Ziarul Financiar, și-a cerut insolvența pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro, decizia fiind semnată de judecătorul sindic în prima parte a anului 2015. În perioada 2010-2014, compania a împrumutat 17,7 milioane de euro de la ING Bank pentru finanțarea capitalului de lucru. La momentul insolvenței, banca figura în tabelul definitiv al creditorilor cu o sumă de recuperat în valoare de 15,4 milioane euro, dar între timp Sârbu a mai vândut din active, respectiv mărcile Gândul, Prosport, Promotor, Descoperă, Ce se întâmplă Doctore?, Apropo TV, Go4IT și The One.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes