Connect with us
Publicitate

Cultural

Brașoveanca Luana Melania Butnariu a fost desemnată Bibliotecarul Anului în România

Publicitate

Publicat

pe

Luana Melania Butnariu, de la Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu”, este „Bibliotecarul Anului 2020”, distincție oferită de Asociația Națională a Bibliotecarilor din România, anunță Radio România Brașov FM (99,3 FM).

Publicitate

Luana Melania Butnariu a fost recompensată pentru activitatea derulată pe tot parcursul anului trecut, care a însemnat activități multiple, dar și adaptarea rapidă la noul context pandemic, în starea de urgență. Căci, pentru bibliotecarul brașovean, online-ul a însemnat o oportunitate, nu o piedică în derularea activităților.

„Este o onoare, acest premiu a venit ca o recunoaștere a faptului că în acest an – cel mai greu, aș spune eu – anul care ne-a debusolat pe toți, în absolut toate domeniile, chiar și în educație, și în cultură, mi-a confirmat că ceea ce am făcut, am făcut bine. Cu toții ne-am reinventat, am inventat și reinventat, pe toate căile. Am profitat, iacă-tă, și de oportunitățile acestei crize prin care am trecut. Am fost prima bibliotecă din țară care am intrat în direct cu utilizatorii noștri, am fost prima bibliotecă din țară care am asigurat hrana necesară pentru mulți sau poate mai necesară ca oricând” a spus Melania Butnariu.

Luana Melania Butnariu este omul din spatele unor proiecte precum: „Prietenie pe o sfoară”, anul acesta online, sau „Maratonul poveștilor”, urmărit cu nerăbdare de copii în mediul online. Și de Olimpiada de Benzi Desenate se leagă numele ei. De asemenea, colaborarea dintre o bibliotecă publică și o școală, un alt proiect al bibliotecarei din Brașov, a fost inclusă drept exemplu de bună practică în Ghidul UNESCO privind practicile educaționale deschise în timpul închiderii școlilor.

Publicitate

„Cred că acest aspect a și cântărit foarte greu în decernarea acestui premiu. Una dintre activitățile pe care am realizat-o pe platforma Zoom, împreună cu doamna profesoară Violeta Daniela Nedelcu, de la Școala 2, a fost văzută – căci de asta zic mereu, este foarte important să fim vizibili – de către doamna Carmen Holotescu, profesor universitar la Universitatea din Timișoara, cea care s-a ocupat pe România, de Ghidul UNESCO, scos sub egida acestui forum, și realizat de către o Universitate din Beijing” a adăugat Melania Butnariu.

Melania Luana Butnariu promite că nu se oprește aici, în plan are și alte activități, pe care le va dezvălui la momentul potrivit.

Sursa: Radio România Brașov FM

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes