Connect with us
Publicitate

Social

Brașoveanca diagnosticată cu varianta Omicron a Covid-19 este din Codlea. De unde bănuiește femeia că s-ar fi infectat

Publicat

pe

Unul dintre cei doi români confirmați cu tulpina Omicron a SARS-CoV-2 este Daniela Boscor, o brașoveancă de 48 de ani din Codlea. La sfârșitul lunii noiembrie, femeia a călătorit cu fiul ei în Africa de Sud, iar cei doi au rămas acolo în momentul în care traficul aerian a fost închis. Ministerul Afacerilor Externe a făcut demersuri, iar românii blocați în Africa de Sud au fost aduși acasă cu un avion TAROM.

Publicitate

Când au ajuns în țară, toți românii repatriați au fost testați, iar în urma secvențierii rezultatele au arătat că brașoveanca și un bărbat din Vaslui au fost infectați cu Omicron.

„Inițial am aflat de la televizor că la testul antigen am ieșit negativ toţi. Dimineața m-au sunat că sunt pozitivă. Nu am avut simptome. Nu am simptome de COVID, am simptome de răceală, pur şi simplu. Nas înfundat, putină răgușeală. Miros, gust am. Un pic m-am speriat. O să mă sune şi mâine să vadă dacă e nevoie de o evaluare. Nu ştiu ce o fi mâine. Copilului o să îi facă test la 8 zile, la fel şi cumnatului meu cu care am călătorit. Şi el este negativ. Peste tot unde am fost se purta mască, ne dezinfectau nu ştiu. Este posibil să fi luat din avion că acolo au fost mai mulţi cetățeni din Polonia, Spania, Polonia, Bulgaria, au fost cei de la rugby toată echipa. Dacă se răspândește aşa de rapid este posibil”, a spus Daniela Boscor la Antena 3.

Acum autoritățile spun că vor lua măsuri pentru a limita răspândirea cu tulpina mutant a Covid-19. Pentru moment, brașoveanca infectată este izolată la domiciliu și este asimptomatică.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes