Connect with us
Publicitate

Eveniment

Braşovean prins cu certificat verde al altei persoane în mall. Pentru „fals privind identitatea” pedeapsa este de până la 5 ani

Publicat

pe

Tot mai multe cazuri de „fals privind identitatea” la Braşov, asta pentru că mulţi oameni folosesc certificate de vaccinare ale altor persoane. Din nou, un braşovean a fost prins într-un centru comercial din oraş că avea asupra sa un certificat care era pe numele altcuiva. Acesta a fost găsit după ce oamenii legii i-au cerut să îl prezinte. Astfel au aflat că se folosea de el fără drept.  Pentru „fals privind identitatea”, cei prinşi riscă până la 5 ani de închisoare.

Publicitate

„În fapt, la data de 23 noiembrie 2021, în jurul orei 17.10, în urma activităților desfășurate pentru verificarea respectării normelor legale în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2, în interiorul unui centru comercial din municipiul Brașov a fost depistat un tânăr care, la solicitarea forțelor de ordine, a prezentat un certificat verde, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se faptul că acesta nu aparține persoanei în cauză, ci unei alte persoane, fiind utilizat fără drept.

Polițiștii Secției 1 Poliție Brașov continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea anchetei.”, a transmis IPJ Braşov.

Precizăm faptul că infracțiunea de ”falsul privind identitatea” este prevăzută și pedepsită de  art. 327 din Codul Penal, după cum urmează:

Publicitate

(1) Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau transmisă unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea prin folosirea frauduloasă a unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile sau a unui astfel de act falsificat, pentru a induce sau a menţine în eroare un funcţionar public, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Când prezentarea s-a făcut prin întrebuinţarea identităţii reale a unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

(3) Încredinţarea unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile spre a fi folosit fără drept se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes