Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașoveancă întoarsă din Africa de Sud, suspectată că ar fi infectată cu varianta Omicron a Covid-19. Femeia se află în carantină

Publicat

pe

Autoritățile din România sunt în alertă după ce trei cetățeni întorși din Africa de Sud au fost confirmați cu Covid-19 și există suspiciunea ca ei să fi fost infectați cu noua tulpină Omicron, anunță digi24.ro.

Publicitate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că doi dintre românii infectați au aterizat pe aeroportul din București și unul în Baia Mare. La momentul intrării în țară cu toții au fost testați, iar rezultatele au arătat că cei trei sunt infectați cu SARS-CoV-2. Pacienții nu au simptome specifice, momentan, dar sunt ținuți sub observație medicală. Probele recoltate de la cei trei au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvențiere.

Unul dintre românii infectați este component al echipei de rugby CSM Știința Baia Mare. Celelalte două persoane sunt un bărbat din Vaslui și o femeie din Brașov, au fost carantinate în locații din cele două județe, iar autoritățile au început anchete epidemiologice pentru stabilirea contacților direcți.

„Așteptăm rezultatele. Sigur că nu e exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes