Connect with us
Publicitate

Util

Braşov, printre oraşele cu cele mai multe locuri de muncă vacante

Publicat

pe

Cele mai căutate joburi de români în 2021 au fost în industrie (33%), retail (31%), în transport şi logistică (18%) şi în zona de Office (13%), cele mai multe locuri de muncă vacante fiind în Timişoara, Bucureşti, Cluj, Oradea şi Braşov, potrivit datelor colectate de robotul de recrutare Dora în perioada ianuarie – decembrie 2021 din 12 ţări, 316 oraşe, pe 134 profesii.

Publicitate

De asemenea, analiza arată că angajatorii au fost mult mai flexibili în 2021 decât în alţi ani. Dacă în trecut principalul motiv de respingere al unui candidat era lipsa experienţei în domeniu, acum acest criteriu nu mai este unul eliminatoriu, în multe cazuri, transmite ZF.ro.

În lipsa forţei de muncă, angajatorii au devenit mai maleabili, aceştia alegând mai mult în funcţie de potenţial. Printre motivele enumerate pentru respingerea candidaţilor se află faptul că aceştia nu au fost de acord cu pachetul salarial – 11,63%, nu au avut experienţa necesară – 3.70%, nu s-au prezentat la interviu – 2,83%, nu au putut începe munca la data dorită de angajator 2,33%, potrivit platformei de recrutare HappyRecruiter.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes