Connect with us
Publicitate

Economic

Brașov, pe primul loc la autorizații de construire eliberate în Regiunea Centru

Publicat

pe

seven construction workers standing on white field

Brașovul continuă să fie lider în Regiunea Centru în ce privește numărul de autorizații de construire eliberate. De altfel, județul nostru are autorizații și pentru cea mai mare suprafață utilă construită.

În iunie 2021, în județul Brașov s-au eliberat de mai bine de două ori mai multe autorizații față de luna precedentă și cu aproape 60% mai multe decât în iunie 2020, conform unui raport INS citat de Radio România Brașov FM.

205 autorizații de construire s-au eliberat în luna iunie la Brașov, față de doar 94 în luna mai. De remarcat este faptul că doar o treime dintre acestea au fost în mediul urban și 158 de autorizații au fost eliberate în mediul rural. Din cele 205 clădiri, doar 7 au altă destinație decât cea de locuință. Suprafața utilă medie a locuințelor pentru care s-a obținut autorizație de construire a scăzut ușor față de iunie 2020, de la 139 de metri pătrați, la 132 de metri pătrați pe locuință. Chiar dacă ne confruntăm cu o creștere importantă a prețurilor materialelor de construcții, această ramură cunoaște un avânt puternic la Brașov. În luna iunie a acestui an s-au eliberat cele mai multe autorizații de construire din 2020 și prima jumătate a acestui an.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes