Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Brașov – paradoxul pieței forței de muncă: magnet pentru multinaționale, dar totodată sărac în „oameni buni”

Publicat

pe

Tinerii vor mai întâi să primească, și abia apoi să ofere. Aceasta este atitudinea noii generații când vine vorba despre un loc de muncă, spun specialiștii în domeniu. Ori după un an de pandemie și restricțiile aferente, când economia se zbate să supraviețuiască, persoanele cu o astfel de mentalitate sunt extrem de greu de încadrat. Ajungem astfel să întâlnim paradoxuri precum mii de oferte de job-uri pe piață, cu tot atâția oameni care își caută de lucru și nu reușesc să găsească ceva potrivit nevoilor lor.

Publicitate

Iar situația este cu atât mai dificilă cu cât, cel puțin în Brașov, numărul companiilor care angajează a crescut constant, în timp ce specialiștii se împuținează văzând cu ochii – pe de o parte din cauza sistemului educațional precar (atât profesional, cât și universitar), dar și a salariilor mai mici decât în restul orașelor mari. Iar mulți sunt dispuși să se mute în București, Cluj ori Timișoara tocmai din acest motiv.

Este nevoie de o schimbare a abordării atât în rândul candidaților, cât și al companiilor, explică Andreea Borbil, specialist HR, într-un interviu acordat în exclusivitate Brasov.net. Asta mai ales în contextul în care pandemia ne-a învățat că e bine să petrecem mai mult timp cu cei dragi, că se poate lucra foarte bine și de acasă și că oamenii nu au nevoie doar de bani pentru a rămâne legați de un loc de muncă sau altul. Unde mai au „taberele” de lucrat și ce așteptări sunt atât de o parte, cât și de cealaltă puteți urmări în interviul de mai jos.

Interviurile Brasov.net – De vorbă despre tine-Episodul 10 - Invitată: Andreea Borbil, specialist HR

Interviurile Brasov.net – De vorbă despre tine-Episodul 10 - Invitată: Andreea Borbil, specialist HR

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes