Connect with us
Publicitate

Economic

Brașov, locul 2 în țară la numărul de oferte de locuri de muncă, peste Cluj. Joburile în străinătate au început să prindă din nou avânt

Publicat

pe

Ofertele pentru locurile de muncă din străinătate s-au ocupat cel mai repede în luna iunie a acestui an, cu o medie de 10 zile, conform datelor de pe platforma OLX. De altfel, salariul lunar net oferit pentru un job în străinătate este pe primul loc în clasamentul celor mai mari salarii oferite de angajatori, cu o medie de aproape 1.900 de euro în iunie 2021.

Publicitate

De altfel, luna trecută, mai mult de 10 candidaţi au aplicat pentru un post în străinătate, aproape la egalitate cu numărul de aplicări de pe prima poziţie din clasament, cel pentru locurile de muncă din sectorul de pază şi protecţie.

Pe următoarele locuri în clasamentul celor mai rapid ocupate poziţii au fost cea pentru personal medical, cu o medie de ocupare de 13 zile, şi cea de bone-menajere, care s-a ocupat în circa 15 zile în iunie 2021.

Luna trecută, cei mai căutaţi angajaţi din pia­ţa locală a muncii au fost inginerii – meseriaşii – con­structorii, cu 15.359 de anunţuri postate de an­gajatori pe platforma OLX, în creştere cu 7% faţă de luna anterioară şi cu 32% faţă de aceeaşi lună din anul 2020, angajaţii din categoria şoferi – servicii auto – curierat, cu 11.607 anunţuri pos­tate, în creştere cu 20% faţă de luna pre­ce­dentă şi cu 123% faţă de luna iunie din anul 2020, precum şi lucrătorii din producţie – depozit – logistică cu 11.276 de anunţuri postate, cu 2% mai multe faţă de luna precedentă şi cu 242% mai multe faţă de luna iunie din anul trecut.

Publicitate

„Cererea pentru angajaţii din categoriile de lucrători producţie – depozit – logistică, şoferi-servicii auto-curierat şi ingineri – meseriaşi – constructori a crescut semnificativ de anul trecut. Principalele motive ale creşterii au fost faptul că aceste sectoare au avut mai multe posturi disponibile faţă de perioada de dinainte de pandemia de COVID-19, comerţul elec­tronic şi livrările au dus la creşterea sectorului de şoferi – servicii auto – curierat, creşterile din sectorul de imobiliare au dus la evoluţia cererii pentru joburile în construţii, iar recuperarea afacerilor după perioadele de lockdown şi creşterea activităţii de recrutare de după au fost motoarele sectorului de logistică – producţie“, a explicat pentru ZF Mihail Dimitrov, business manager în cadrul OLX Locuri de muncă.

În luna mai, candidaţii români au aplicat cel mai mult pentru joburi în sectorul de pază şi pro­tec­ţie, cu 10,6 candidaţi pentru o poziţie, pentru lo­curi de muncă în străinătate (10,2 candidaţi pe post) şi internship – muncă temporară – se­zo­nie­ră, cu o medie de 7,9 candidaţi care aplică pentru o poziţie, conform datelor de pe platforma OLX.

Pe judeţe, cele mai multe oferte de locuri de muncă în luna mai a acestui an au fost în Bucureşti-Ilfov, respectiv 18.868, în creştere cu 16% faţă de luna precedentă şi cu 71% faţă de luna iunie a anului trecut, urmat de Braşov cu 4.528 de anunţuri de angajare, în scădere cu 10% faţă de luna precedentă şi în creştere cu 112% faţă de aceeaşi lună din anul trecut, şi de Cluj cu 4.383 de anunţuri de locuri de muncă postate de angajatori în luna mai, în creştere cu 12% faţă de luna mai şi cu 71% faţă de aceeaşi lună din anul 2020, conform datelor de la OLX.

La nivel de salarii, câştigătorii lunii iunie au rămas lucrătorii din străinătate, cu o medie sa­la­ria­lă lunară netă de aproape 1.900 de euro, ur­maţi de cei din categoria şoferi – servicii auto – cu­rierat, cu circa 1.100 de euro net şi de agenţi – con­sultaţi în vânzări, cu o medie salarială lu­nară netă de aproape 850 de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes