Connect with us
Publicitate

Economic

Brașov-Bucureşti cu avionul ar putea rămâne doar un anunţ. Comisia Europeană vrea interzicerea zborurilor între oraşele unde trenul face mai puţin de două ore şi jumătate

Publicat

pe

Publicitate

Călătoriile scurte cu avionul, de genul București-Brașov, ar putea rămâne doar un vis. Comisia Europeană a dat undă verde interzicerii zborurilor scurte, între orașe legate de tren în mai puțin de 2,5 ore, iar Franța a anunțat deja oprirea acestora.

Anunțul Tarom potrivit căruia cursele aeriene Brașov-București vor începe de la finalul anului viitor ar putea rămâne doar un anunț. De asemenea, ar putea fi afectate și alte rute între orașele legate de tren în mai puțin de 2,5 ore, precum București-Constanța, transmite newsweek.ro.

„Prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească, aparținând TAROM”, a declarat Mihăiță Ursu, director general CEO al Tarom, în cadrul unor discuții avute la mijlocul lunii noiembrie 2022 cu Adrian Veștea președintele Consiliului Județean Brașov și cu Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Între timp, Comisia Europeană a dat undă verde interzicerii zborurilor scurte, între orașe legate de tren în mai puțin de 2,5 ore. Iar Franța a anunțat pe 2 decembrie oprirea zborurilor interne pe distanțe scurte.

Publicitate

Pentru început, interdicția va afecta doar rutele dintre Paris Orly și Nantes, Lyon și Bordeaux.

Zborurile de legătură vor trebui, de asemenea, să respecte aceste noi reguli.

Mai mult, Franța interzice și utilizarea avioanelor private pentru călătorii scurte, în încercarea de a face transportul mai ecologic și mai echitabil pentru populație.

Ministrul Transporturilor, Clément Beaune, a declarat că țara nu mai poate tolera pe cei super bogați să folosească avioane private, în timp ce publicul face reduceri pentru a face față crizei energetice și schimbărilor climatice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes