Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brânza topită de căldură, cârnaţi ţinuţi în praf şi siropuri falsificate la tarabele de pe culoarul Rucăr-Bran. 200 de kg de produse retrase şi distruse

Publicat

pe

Publicitate

Produse tradiţionale, ţinute în mizerie şi căldură de comercianţii din zona Rucăr-Bran. Este dezastrul descoperit de reprezentanţii Direcţei Sanitar-Veterinară. Mai mulți comercianți care expuneau spre vânzare alimente pe traseul Rucăr- Bran, fără a deține autorizații de funcționare, fără a avea condiții igienice corespunzătoare de expunere, depozitare si comercializare a produselor alimentare, au fost amendaţi cu 8.400 de lei.

Pe 25 iulie, echipe de control DSVSA Argeș, în colaborare cu agenți ai Poliției Municipiului Câmpulung, au desfășurat o acțiune de verificare a modului de comercializare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum şi a condițiilor sanitare veterinare în care operatorii economici își desfășoară activitatea.

Aproape 200 de kg de alimente au fost retrase şi distruse de cei de la Directia Sanitar-Veterinară de la comercianţii din pasajul Rucăr-Bran. Este vorba despre produse tradţionale.

Cârnaţi ţinuţi în praf, brânza care se topea de căldură. De asemenea, siropuri care nu erau naturale, ci falsificate. Chiar dacă le-au cerut să ţină produsele în frigidere, ele sunt la vânzare în acelasi fel.

Publicitate

Inspectorii sanitar-veterinari au descins împreună cu poliţiştii în zona Rucăr-Bran, renumită pentru produsele tradiţionale, transmite Antena 3.

Ce alimente au fost retrase de la vânzare

Comercianţii vindeau caş afumat, cârnaţi de oaie şi tot felul de dulceţuri chiar de pe mese protejate doar de umbrele, deşi temperaturile sunt ridicate.

Astfel, 102 kilograme de caş afumat şi brânză de burduf au fost retrase de la vânzare. 11 kilograme de cârnaţi şi suncă. 4 kilograme de şerbet , dar şi 75 de litri de sirop de fructe.

Iar, daca unii producători au înţeles că este o problema modul în care vând, alţii au fost ironici cu inspectorii veniţi în control, dar şi ameninţători cu presa.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale cu amendă totală în valoare de 8.400 de lei.

Sfaturi pentru consumatorii de alimente tradiţioale

Pentru că temperaturile în această perioada sunt foarte ridicate, specialiştii ii sfatuiesc pe clienţi să cumpere doar din locuri în care marfa este ţinută la rece. Consumul unei branze alterată este periculos şi poate duce chiar la spitalizare.

„Acțiunea a avut ca scop conștientizarea atât a vânzătorilor, cât și a cumpărătorilor cu privire la pericolul achiziționării și consumării unor produse nesigure, care le pot afecta grav starea de sănătate”, a declarat directorul executiv al DSVSA Argeș, dr. Dumitru-Sorin Sores pentru universulargesean.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes