Connect with us
Publicitate

Turism

Branul, printre cele mai frumoase localităţi medievale din lume

Publicat

pe

Branul, printre cele mai frumoase localităţi medievale din lume

Publicitate

Orașe cu un trecut bogat și monumente din secolele din secolele  al V-lea – XV-lea sunt presărate peste tot în lume, așa încât misiunea de a realiza un top al celor mai frumoase este una dificilă.

Cu toate acestea, agregatorul de știri MSN a alcătuit o listă cu cele mai frumoase 24 de orașe medievale. Criteriile luate în calcul: accesibilitatea, popularitatea, prezența clădirilor și a elementelor de arhitectură medievală și altele.

Printre localitățile enumerate, respectiv Obidos (Portualia), Monteriggioni (Italia),  Edinburgh (Marea Britanie), Dubrovnik (Croația), se numără și orășelul medieval transilvănean, Bran, situat pe locul 20.

Publicitate

„Pe lângă nenumărate clădiri istorice încântătoare, in orășel se află Castelul Bran, construit in secolul al XIII-lea.”, scriu autorii topului.

Lista completă a localităţilor, pe: editiadedimineata.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Observator

  20 octombrie, 2023 at 1:42 pm

  Cat de rupt de realitate trebuie sa fii sa decretezi Branul drept una din cele mai frumoase localitati medievale din lume !!! Ineptie mai mare ca asta n-am auzit ! Singura cladire medievala este castelul construit intr-adevar de sasi in evul mediu,dar in rest Branul este o localitate de crescatori de oi si producatori de branza cu case taranesti romanesti care n-au nici o legatura cu epoca medievala ! Inca o ineptie ridicata la rang de stire !

 2. Apostolescu Cezar

  23 octombrie, 2023 at 4:14 pm

  O gluma proasta !
  Dacă va referiți la mentalități….da sunt medievale !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes