Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Bradul de Crăciun, vedeta sărbătorilor de iarnă din Brașov, va costa peste 70.000 de lei. În scurt timp, pomul va fi adus în Piața Sfatului

Publicat

pe

Piesa centrală a sărbătorilor de iarnă va ajunge, în curând, în Piața Sfatului. Falnicul brad de Crăciun care va trona în centrul istoric al Brașovului pe toată durata sărbătorilor a fost cumpărat de municipalitate. Primăria Brașov a semnat un contract cu Regua Publică Locală a Pădurilor Kronstadt pentru aducerea și montarea pomului în inima orașului.

Conform informațiilor publicate pe platforma electronică de achiziții publice, valoarea contractului este de 70.892 de lei, bani care for fi folosiți pentru identificarea pomului, amenajarea drumurilor de acces până la locul de unde este recoltat, tăierea acestuia, transportul şi amplasarea în Piaţa Sfatului. De asemenea, în contract este inclusă şi dezafectarea pomului şi transportul masei lemnoase în locaţia indicata de primărie.

Bradul de Crăciun din acest an va avea o înălțime de aproximativ 20 de metri, iar după ce va fi montat în Piața Sfatului va începe ornarea lui cu sute de globuri, decorațiuni, dar și instalații luminoase.

Ca în fiecare an, aducerea bradului în Piața Sfatului este o operațiune complexă și de durată. Angajații Regiei Pădurilor Kronstadt au nevoie de utilajue speciale pentru scoaterea pomului din pădure, dar și pentru transport și instalare. Vor fi folosite inclusiv o macara și o platformă, dar întreaga misiune va fi făcută seara, după ce traficul din centrul orașului se va liniști.

Publicitate

Potrivit bzb.ro, Primăria Brașov a semant un alt contract ce vizează activităţile din timpul sărbătorilor de iarnă. Mai exact, pentru spectacolul „Miracle of Christmas Spectacular Street Visuals Stellarium – Santa Claus Track Gps”, municipalitatea braşoveană va plăti 89.250 lei (inclusiv TVA) unei firme din judeţul Bacău, SC Music Awards SRL.

Astfel, în baza acestui contact, în perioada 15 decembrie – 25 decembrie, prestatorul va asigura proiecţii video cu tematică de Crăciun, respectiv creaţii visuals, mapping realizate cu tehnologie high-tech, sunet digital, instalaţii multimedia, videoproiectoare, ecaran circular pentru proiecţie 180 grade, urmărire live traseu Moş Crăciun.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes