Connect with us
Publicitate

Eveniment

Braconieri „prinşi în fapt” de poliţiştii braşoveni, într-o pădure de lângă Poiana Mărului

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Brașov au intervenit la un apel de urgență primit de la un paznic de vânătoare care a semnalat activități de braconaj pe Dealul Măgura. Acțiunea promptă a dus la prinderea în flagrant a doi bărbați, cu vârstele de 57 și 59 de ani, ambii din orașul Zărnești.

Publicitate

La sosirea la fața locului, polițiștii au constatat că cei doi bărbați circulau cu un ATV neînmatriculat. În urma verificărilor, s-a descoperit asupra lor o armă cu o singură țeavă, marca Steyer, calibru 6,5 mm, echipată cu un amortizor, care nu era înregistrată legal, precum și două cartușe de calibru 6,5X57 și o lanternă O-Light cu dispozitiv de montare magnetic pe armă.

Unul dintre bărbați, în vârstă de 59 de ani, nu deținea permis de armă și nu avea autorizație de vânătoare înregistrată pe numele său. Celălalt bărbat, în vârstă de 57 de ani, avea permis de armă și era vânător, însă nu avea autorizație de vânătoare valabilă.

Ca urmare a acestor constatări, polițiștii au procedat la ridicarea armei de tip Steyer și a ATV-ului în vederea continuării cercetărilor. Ambele bunuri aparțineau bărbatului în vârstă de 57 de ani.

Publicitate

La data de 26 mai 2023, procurorii au dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul în vârstă de 57 de ani pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, precum și pentru braconaj. În ceea ce îl privește pe bărbatul de 59 de ani, acesta este acuzat de comiterea faptei de braconaj.

Suspectul în vârstă de 57 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și a fost plasat în arestul inspectoratului, ca măsură preventivă. Investigarea acestui caz este în continuare în responsabilitatea polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes