Connect with us
Publicitate

Eveniment

Braconieri prinşi cu aproape 150 de kilograme de peşte, în judeţul Braşov. Aveau în maşină 10 saci plini cu plase de pescuit şi o barcă gonflabilă

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni privind pescuitul și acvacultura și au dispus confiscarea uneltelor de pescuit neautorizate și a unei cantități mari de pește, identificată fără documente de proveniență.

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 05:50, în timpul unor activități de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală Voila au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe DN 1, în localitatea Sâmbăta de Jos, din Județul Brașov.

Astfel, după ce au identificat persoanele aflate în autoturism, respectiv trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 29 și 32 de ani, pentru că în vehicul erau transportate bunuri voluminoase cu privire la care polițiștii au sesizat indicii infracționale, s-a procedat la efectuarea unui control asupra acestora.

În acest context, în interiorul autoturismului, polițiștii au depistat 10 saci în care se aflau plase de pescuit, o barcă gonflabilă cu vâsle, dar și o cantitate mare de pește, respectiv: 45 de kg specia crap, 37 de kg din specia batcă și 54 de kg din specia somn, cantități față de care nu s-a putut face dovada existenței documentelor de proveniență.

Publicitate

Față de cele constatate, polițiștii au dispus confiscarea uneltelor și a ambarcațiunii de pescuit, precum și a cantității totale de 136 de kg de pește și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție; deținerea, transportul, comercializarea fără documente de proveniență a peștelui; pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

În cauza prezentată, cercetările sunt continuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Voila sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes