Turism
Booking.com: Poiana Braşov, Sinaia, Bucureşti şi Cluj sunt cele mai căutate destinaţii din România în această perioadă

Cele mai căutate zone turistice din România în această perioadă sunt Poiana Braşov, Sinaia, Bucureşti şi Cluj-Napoca, conform informaţiilor furnizate de către reprezentanţii platformei de rezervări Booking. De asemenea, România este tot mai căutată de turiştii străini, în special cei care vin din Italia, Spania, Israel sau Marea Britanie.
„Oamenii din întreaga lume sunt mult mai optimişti cu privire la călătoriile în 2023, comparativ cu 2022. Cu acest optimism reînnoit, staţiunile de schi şi oraşele mari se află în fruntea listelor de vizitatori atunci când se îndreaptă în România luna viitoare, de la Poiana Braşov şi Sinaia, la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Oferind o combinaţie de vacanţe de schi, oraş, plajă şi spa, România atrage vizitatori din întreaga lume, cei mai mulţi turişti vin din Italia, Israel, Marea Britanie şi Spania“, spun pentru ZF reprezentanţii platformei de rezervări Booking.com.
Studiile Booking arată că apetitul pentru călătorii va continua să fie ridicat şi în acest an, astfel că 7 din 10 turişti vor prioritiza călătoriile, însă se uită atent şi la a economisi mai mult. „Proprietarii de unităţi de cazare deţin control complet asupra preţurilor pe care le stabilesc pentru camerele şi proprietăţile lor, însă există oportunităţi de a economisi în funcţie de momentul în care rezervaţi şi când călătoriţi“, mai spun reprezentanţii Booking.com.
Pe platforma de rezervări există un număr total de 25.000 de proprietăţi listate, conform informaţiilor furnizate anterior de reprezentanţii Booking, însă aceştia nu oferă şi detalii cu privire la cât reprezintă piaţa locală în businessul Booking, argumentând că nu publică cotele de piaţă pe ţări, ci pe regiuni, transmite zf.ro.
În România, Booking deţine un centru de excelenţă, cu o echipă de peste 200 de angajaţi.
Centrul de Excelenţă al Booking Holdings din România, care va aduna un total de circa 100 milioane euro investiţii în cinci ani, este primul astfel de centru al gigantului american ce susţine acum operaţiunile de securitate cibernetică şi monitorizare a fraudelor, infrastructura IT şi analiza achiziţiilor pentru branduri din grup precum Booking.com sau Priceline.com. Pe lângă acestea, în portofoliul de branduri al Booking Holdings se regăsesc şi Agoda.com, Kayak.com, Cheapflights, Rentalcars.com, Momondo, OpenTable, HotelsCombined, Getaroom, RocketMiles şi FareHarbor.
Platformele de tip Booking sau Airbnb sunt tot mai populare în rândul românilor, care optează pentru rezervările pe aceste site-uri atunci când aleg un loc de cazare.
Anul trecut, cazările de tip Airbnb şi Booking, adică apartamentele listate pentru a fi închiriate în regim hotelier, au fost reglementate. Persoanele care au astfel de apartamente listate pe platforme de tip Airbnb şi Booking sunt incluse în categoria operatorilor economici care desfăşoară activităţi de cazare, alimentaţie publică şi alte servicii specifice în structuri de primire turistice.
Pe lângă o serie de documente pe care proprietarii sunt nevoiţi să le depună pentru clasificarea unităţilor, ei mai au nevoie şi de acordul vecinilor, ceea ce înseamnă că dacă un singur vecin nu va dori să îşi dea acordul nu va putea depune documentele de clasificare. Cei care nu au acordul vecinilor vor alege probabil să îşi închirieze în continuare apartamentele în regim hotelier, dar fără a activa în legalitate, Ministerul Turismului nu a impus însă o formă de control, iar platformele pe care sunt listate multe dintre aceste apartamente nu cer dovada de clasificare sau forma legală sub care activează, singurii responsabili fiind proprietarii.
În anul fiscal 2021, Booking Holdings a avut venituri de 11 miliarde de dolari, în creştere cu 62% faţă de anul fiscal anterior, marcând o revenire după 2020 – primul an de pandemie. în total, în anul fiscal 2021 s-au vândut 590 milioane de nopţi de cazare prin intermediul platformelor din grup, s-au închiriat maşini pentru 47 milioane de zile (creştere anuală de 52%) şi s-au cumpărat 15 milioane de bilete de avion (creştere anuală de 114%).
-
Evenimentacum 2 zile
VIDEO / 224.000 de curcani vor fi sacrificați din cauza celor 3 focare de gripă aviară care au fost confirmate la Codlea. Unii localnici cred că virusul nu este real
-
Sportacum 2 zile
Rezultat istoric pentru CSU Braşov. Patinatoarea Julia Sauter, locul 10 la Campionatul European de patinaj artistic
-
Evenimentacum 3 zile
Matei Dima, condamnat la amendă penală, după ce a fost prins drogat la Râşnov. Actorul şi-a recunoscut vinovăţia
-
Evenimentacum 3 zile
O copilă de 15 ani, din Făgăraş, a dispărut fără urmă
-
Evenimentacum 3 zile
OPC Braşov a închis Pizza Station. Inspectorii au găsit produse expirate şi băuturi ţinute în vestiar, unde există şi un WC
-
Fapt diversacum 3 zile
VIDEO / Un jandarm braşovean supraveghează turiştii de pe pârtiile din Poiana Braşov direct de pe placa de snowboard
-
Administrațieacum 2 zile
Lucrările la Sala Polivalentă din Braşov continuă. Au fost turnaţi 600 de piloți forați din cei 1.800 pe care îi va avea construcţia
-
Evenimentacum 2 zile
Trei hoţi de catalizatoare şi carburant, prinşi în flagrant de poliţiştii braşoveni