Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Boncănitul cerbilor – spectacolul naturii din inima Munților Piatra Craiului

Publicat

pe

Publicitate

Imagini spectaculoase au fost surprinse în pădurile din Parcul Național Piatra Craiului de camerele de monitorizare a faunei, care au fost montate de specialiștii Romsilva.

Boncănitul cerbilor în pădurile Parcului Național Piatra Craiului din cadrul Romsilva
play-sharp-fill

Boncănitul cerbilor în pădurile Parcului Național Piatra Craiului din cadrul Romsilva

Boncănitul cerbilor, care anunță perioada de împerechere a acestor animale, este momentul spectaculos care poate fi admirat doar o dată pe an. Începe de la mijlocul lunii septembrie, iar sunetele feroce ale cornutelor se pot auzi în păduri până în luna octombrie.

În această perioadă masculii se luptă pentru supremația teritoriului și cucerirea ciutelor, iar pentru asta își folosesc coarnele care s-au dezvoltat din primăvară până în toamnă. Cerbii își anunță prezența în pădure prin mugete puternice prin care încearcă să își intimideze adversarii, iar intensitatea sunetelor sunt un indiciu al poziției masculului în ierarhia speciei, spun specialiștii Parcului Național Piatra Craiului.

Publicitate

Pădurile din Parcul National Piatra Craiului se întind pe o suprafață de 14.800 de hectare, iar spațiul generos asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. Pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.

 

sursa video: Mircea Vergheleț, Parcul Național Piatra Craiului

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes