Connect with us
Publicitate

Sport

Bolivianul Murkel Dellien a câștigat turneul Ion Țiriac Challenger de la Brașov

Publicat

pe

Tenismanul bolivian Murkel Dellien (26 de ani, 214 ATP) a câştigat turneul Ion Țiriac Challenger de la Brașov, după ce l-a învins în finală pe kazahul Dmitri Popko în două seturi, cu 6-3, 7-5.

Murkel Dellien a dus la capăt săptămâna perfectă de la Brașov. Jucătorul din Bolivia a fost desemnat favorit 5 al turneului Ion Țiriac Challenger și nu a pierdut vreun set pe întreaga durată a competiției.
În startul finalei de la Brașov, Dellien l-a dominat pe Dmitri Popko, pe care l-a condus rapid cu 4-0. Deși a mai redus din diferență, kazahul a cedat actul de debut cu 3-6.
Setul al doilea a fost mult mai echilibrat. S-a mers cap la cap până la 5-5. În acel moment a făcut Dellien break-ul decisiv și a închis apoi partida la serviciu.
După victoria cu 6-3, 7-5, bolivianul și-a trecut în cont primul titlu de nivel Challenger din carieră și va urca 50 de locuri in clasamentul ATP: de pe 214 până pe 164.

În semifinale, tot duminică, Dellien a trecut de bosniacul Nerman Fatic, cu 6-3, 6-2, în timp ce Popko (27 ani, 222 ATP) a reuşit să se impună în faţa americanului Nicolas Moreno De Alboran, al doilea favorit, cu 6-7, 6-2, 6-2, notează Agerpres.

Titlul la dublu a fost câştigat de cuplul hispano-american Javier Barranco Cosano/Nicolas Moreno De Alboran, victorios în finala cu polonezii Karol Drzewiecki/Piotr Matuszewski, favoriţii numărul doi, cu 3-6, 6-1, 17-15.

În sferturile de finală ale Ion Țiriac Challenger s-au aflat și trei tenismeni români, Filip Jianu (22 de ani), Cezar Crețu (23 de ani) și Radu Papoe (21 de ani), însă, din nefericire, toți au fost eliminați unul câte unul de la această competiție și nu au reușit să facă pasul spre semifinale.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes