Connect with us
Publicitate

Social

Bode: Secțiunea de autostradă Râșnov-Cristian ar putea fi inaugurată în acest an

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat duminică, 25 octombrie, că în acest an vor fi inaugurate tronsoanele de autostradă Râșnov – Cristian și lotul 1 din Sebeș – Turda, dar și cei 17 kilometri în regim de autostradă din cei 31 de kilometri ai variantei de ocolire a municipiului Bacău.

„În legătură cu Sebeș – Turda, lotul 1, cei 17 kilometri, conform contractului trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%, în condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 kilometri de autostrada din Sebeș – Turda, lotul 1, vor fi dați în trafic. De asemenea, Râșnov – Cristian, sunt 10 kilometri din Comarnic – Brașov care au termen de finalizare în acest an, se vor finaliza în acest an”, a afirmat Lucian Bode la Digi 24.

Publicitate

Un alt tronson de autostrada care ar putea fi dat în folosință în acest an este cel din varianta ocolitoare a Bacăului.

„Varianta ocolitoare Bacău, avem 31 kilometri, din care 17 kilometri în regim de autostrada. Au termen de finalizare ianuarie 2022. Am dat în trafic la începutul lunii septembrie 7 kilometri din drumul national, legătură spre Onești, iar cei 17 kilometri de autostrada au în acest moment un progres fizic de peste 95%. Asta îmi da speranță că până la sfârșitul anului putem inaugura primul tronson de autostrada din Moldova, cei 17 kilometri de autostrada”, a precizat Bode.

El a menționat că tronsonul 2 din drumul expres Craiova – Pitești vă fi finalizat înainte de termenul stabilit în contract.

Publicitate

„Drumul expres Craiova – Pitești, cu tronsonul 2, cu cele doua variante ocolitoare de la Balș și de la Slatina, 41 de kilometri, în acest moment au un progres fizic de peste 55%. Constructorul roman a reușit să depășească progresul fizic din contract și vă termina aceasta lucrare, cu cele doua centuri ocolitoare Balș și Slatina înainte de termenul stabilit în contract și anume decembrie 2021”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes