Connect with us
Publicitate

Administrație

Bode despre Comarnic – Brașov: „primul tronson va fi scos la licitație în acest an în luna septembrie”

Publicat

pe

Publicitate

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat marți că centura ocolitoare a orașului Comarnic va fi scoasă la licitație în acest an. E vorba de prima porțiune, de circa 5,2 km, din autostrada Ploiești – Brașov.

„Am extras din Comarnic – Braşov varianta de ocolire Comarnic, centura Comarnicului, 5,2 km. Acolo, acest obiectiv are sub 75 de milioane de euro valoare eligibilă. Îl scoate la licitaţie, este în procedură în acest moment. Am trimis către ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice – n.red.). Suntem în procedură de a scoate la licitaţie şi până la sfârşitul lunii septembrie să reuşim să scoatem la licitaţie acest tronson şi să semnăm contractul în acest an. Deci primul tronson din Comarnic – Braşov va fi centura ocolitoare a Comarnicului la profil de autostradă pentru care noi estimăm că vom semna contractul în acest an”, a spus Bode pentru B1 TV, citat de Agerpres.

Ministrul Bode a mai spus că a realizat o unitate de implementare a proiectului Autostrăzii Ploiești – Brașov.

„Pentru celelalte loturi, de la Ploieşti până la Braşov, Ploieşti – Comarnic – Braşov, noi suntem în procedură şi scoatem la licitaţie partea de revizuire SF (studiu de fezabilitate – n.r.) şi întocmire proiect tehnic de execuţie pentru toate aceste tronsoane astfel încât în momentul în care finalizăm revizuirea documentaţiei să scoatem la licitaţie doar execuţia”, a mai spus Lucian Bode.

Publicitate

Declarația vine după ce ieri, compania de Drumuri a anunțat că intenționează să scoată la licitație completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic pentru Autostrada Ploiești – Brașov, cu finanțare din fonduri europene. Acest contract are o durată de 35 de luni, ceea ce înseamnă că prima sapă pe lotul care leagă Comarnic de Brașov va veni cel mai devreme peste 3 ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes