Connect with us
Publicitate

Administrație

Blocurile din Braşov pot fi izolate termic pe bani europeni

Publicat

pe

Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor. Asociațiile de proprietar se pot înscrie în program doar până la sfârșitul săptămânii viitoare, iar dacă vor fi acceptați la finanțare, locatarii nu vor scoate niciun leu din buzunar pentru lucrări.

Toate acestea se fac prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta „Valul renovării”, transmite radiobrasovfm.ro.

„Primăria a anunțat asociațiile de proprietari că pot beneficia de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocului. Pentru acest lucru, trebuie să depună la Primărie documentația necesară până în 18 martie, pentru ca Municipalitatea să poată accesa aceste fonduri nerambrusabile. Contribuția locatarilor este 0. Îi invităm pe toți cei care doresc să facă aceste lucrări fără să contribuie cu bani să depună documentațiile necesare până la această dată”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Pentru asta, este nevoie ca Asociația de proprietari să aibă o hotărâre a Adunării Generale, în care să fie specificate, între altele, numărul apartamentelor din bloc sau anul construirii. Sunt acceptate doar blocurile construite înainte de anii 2000.

Publicitate

De asemenea, mai este nevoie de acordul a minim două treimi dintre proprietari pentru aceste lucrări.

Dosarul trebuie depus fizic la Primărie. Cererile vor fi acceptate pe principiul „primul venit, primul servit”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes