Connect with us
Publicitate

Administrație

Blocul „potcoavă” de la capătul străzii Saturn, din Braşov, izolat termic cu fonduri europene

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Brașov continuă investițiile în soluții de creștere a calității vieții și de reducere a poluării la nivelul municipiului. Cu o finanțare nerambursabilă obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență, municipalitatea va implementa un proiect pilot de regenerare energetică a 7 blocuri de locuințe din municipiul Brașov, regenerare care va avea un efect pozitiv asupra mediului și va reduce facturile pe care brașovenii care locuiesc în aceste imobile trebuie să le plătească lunar.

După ce în luna aprilie am semnat contractul pentru primul bloc din acest program, cel situat pe str. Apollo nr, 5, săptămâna aceasta am lansat procedura de achiziție pentru cel de pe bulevardul. Saturn 41, blocul ,,potcoavă”, unul dintre cele mai mari blocuri din Brașov ca număr de apartamente (352 de apartamente, dispuse în 8 scări).

„Continuăm să investim în transformarea Brașovului într-un oraș sustenabil, verde, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Una dintre componentele pentru care am accesat aceste finanțări este eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe, care, pe lângă avantajul fondurilor nerambursabile ce acoperă 100% din cheltuielile eligibile, reprezintă și un model de pe care să îl putem replica și la celelalte blocuri din oraș. Ieri am lansat licitația pentru cel mai mare bloc din acest program pilot, blocul «potcoavă» de pe Saturn, un bloc de 10 etaje, cu 8 scări și 352 de apartamente. Imobilul nu doar că va fi eficientizat energetic, dar va beneficia și de sistem propriu de producere a energiei electrice, vom înlocui lifturile, vom moderniza sistemele de încălzire și vom monta și stații de încărcare a mașinilor electrice, astfel încât, pe lângă reducerea impactului asupra mediului – acea amprentă de carbon pe care o lăsăm fiecare dintre noi – vom avea și o reducere a cheltuielilor cu întreținerea pentru brașovenii care locuiesc aici“, a precizat primarul Allen Coliban.

Proiectul cuprinde următoarele lucrări:

Publicitate
 • reabilitarea energetică a pereților exteriori și parapetelor;
 • supraînălțarea aticului, în zonele unde acesta are o înălțime mai mică de 35 cm, și termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă;
 • închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapetelor;
 • izolarea termică a planşeului peste subsol și a zonei de acces în casa scării;
 • înlocuirea tâmplăriei exterioare;
 • instalarea unor panouri solare electrice pe terasa blocului; sisteme diferite pentru fiecare scară;
 • 8 stații de încărcare pentru vehicule electrice, având două puncte de încărcare per stație;
 • înlocuirea lifturilor din cele 8 scări. Lifturile noi vor avea un consum de energie electrică redus.

Durata lucrărilor de întocmire DTAC (Documentația Tehnică pentru obținerea autorizației de construire), PT (Proiect tehnic), DDE (Detalii de execuție) este de 4 luni, iar execuția lucrărilor nu poate să depășească 12 luni.

Valoarea estimată a proiectării și execuției lucrărilor este de 21.099.566,18 lei fără TVA.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, iar componenta tehnică 60 de puncte.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8.07.2024.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Stadiul implementării programului pentru celelalte 6 blocuri de locuințe:

 • Apollo nr. 5, este semnat contract de proiectare și execuție, și este în faza de elaborare documentații;
 • Hărmanului 76 -78: este semnat contract de proiectare și execuție, și este în faza de elaborare documentații;
 • B-dul 15 Noiembrie nr. 50: este semnat contract de proiectare și execuție, în următoarele zile va fi dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare;
 • B-dul 15 Noiembrie nr. 50 B: este semnat contract de proiectare și execuție, în următoarele zile va fi dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare;
 • B-dul 15 Noiembrie 5 A și str. Dealul de Jos 5 B: sunt în etapa de elaborare DALI.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Edi

  14 iunie, 2024 at 5:11 pm

  Acest bloc in mare parte are toate elementele lucrarilor descrise efectuate, ar mai trebui anveloparea blocului si 2 scari modifact lift. In rest toate celelalte elemente locatarii le-au efectuat pe banii lor. La final sa vedeti furt calificat, decontari pe lucrari care nu au fost efectuate. Nimeni din primarie nu s-a sinchisit sa vina sa vada la fatra locului care ar fi elementele care ar trebui cuprinse in lucrari, se lucreaza romaneaste, spaga sa iasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes