Connect with us
Publicitate

Social

Blackout în Europa? Ce înseamnă, de fapt, pana de curent anunțată de autoritățile austriece care i-a isterizat pe români

Publicat

pe

Autoritățile austriece au pornit o campanie de pregătire a populației în cazul unei întreruperi majore a energiei electrice. Informația a fost preluată de mai multe site-uri de știri din România, care prezintă o astfel de catastrofă ca fiind iminentă la nivel european. Atenție, este doar o campanie de informare în Austria!

Publicitate

Autoritățile austriece, prin Ministerul Apărării Naționale, desfășoară campanii pentru informarea și pregătirea populației în cazul confruntării cu diverse calamități.

Guvernatorul landului Tirol, Günther Platter, le explică cetățenilor austrieci că, pe 12 noiembrie, urmează să aibă loc un exercițiu, la care vor lua parte forțele armate și reprezentanți ai Ministerului de Interne. Se va testa viteza de reacție a autorităților și se vor dezbate strategiile folosite pentru remedierea situației. Totul se va petrece însă în cadrul unei situații controlate.

Conform publicației locale Tiroler Tageszeitung, autoritățile vor să testeze și cât de repede se pot pune bazele unei rețele de telecomunicații pentru urgențe.

Publicitate

„Din moment ce în rețeaua electrică europeană au apărut mai multe întreruperi în ultima perioadă, vrem și trebuie să ne pregătim pentru un astfel de eveniment. Cunoștințele pe care le vom obține în urma acestor exerciții ne vor ajuta să stabilim un plan în caz de dezastru”, a spus Günther Platter, citat de Tiroler Tageszeitung.

Mecanismul de protecție civilă din cadrul Ministerului Apărării Naționale din Austria vine cu sfaturi pentru austrieci și le spune cum ar trebui să se pregătească în eventualitatea unei pene de curent. Practic, enumeră o listă de obiecte de primă necesitate care ar fi utile în casa oricărui om, cum ar fi o lanternă, medicamente, conserve. În niciun caz nu spune că vine apocalipsa energetică.

„Experții se așteaptă ca un astfel de eveniment (o pană majoră de curent) să aibă loc în următorii cinci ani (…). Cel mai important lucru este să rămâneți calmi. Pregătiți-vă din timp și acționați cu atenție”, se arată în mesajul oficialilor din Austria.

Pregătirile austriecilor au fost „interceptate” de mai multe site-uri de știri din România, care transmit că o astfel de catastrofă energetică este iminentă. „Blackout în Europa/Dezastru energetic/Bătrânul continent rămâne fără curent” sunt doar câteva dintre mesajele vehiculate care au stârnit panică printre români. Mulți au scris pe rețelele de socializare că au început să caute generatoare de curent și au făcut listă de provizii. Reamintim, este doar un exercițiu în Austria.

De altfel, exerciții asemănătoare au loc și în România, dar nu la un asemenea nivel, pentru că românii sunt ceva mai obișnuiți cu penele de curent. Dar autoritățile ne informează de multe ori cum ar trebui să procedăm în caz de cutremur sau în caz de inundații ori incendii.

Publicitate

Deși oricând pot apărea incidente, rețeaua electrică europeană interconectată este stabilă, funcționează în momentul de față în parametri optimi, iar autoritățile europene nu au atras atenția oficial asupra vreunui pericol concret care să afecteze continentul în viitorul apropiat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes