Connect with us
Publicitate

Social

Biserica Ortodoxă Română reacționează dur la decizia CEDO de recunoaștere a familiilor homosexuale. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spune că noțiunea de familie va fi dusă în derizoriu

Publicat

pe

Publicitate

Patriarhia Română a avut prima reacție după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a admis plângerea formulată de Asociația ACCEPT și 14 persoane împotriva Statului Român prin care s-a sesizat încălcarea Articolului 8 din Convenția CEDO, ”dreptul la respectarea vieții private și de familie”.

Practic, România este obligată să își schimbe legislația și să recunoască familiile homosexuale și să le acorde aceleași drepturi ca și familiilor normale.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, spune că această decizie este încă un pas din jocul perfid care să conducă la admiterea căsătoriilor homosexuale în țara noastră. și la ducerea în derizoriu a noțiunii de familie:

Iată comunicatul Patriarhiei Române:

Publicitate

„Patriarhia Romană, în consonanță cu celelalte Biserici ortodoxe, dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, întrucât el reprezintă nu doar o inutilă suprapunere cu valida instituție a căsătoriei, ci și o reală subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți, precum și sursa toxică (dovedită în alte societăți) a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei.

În realitate, parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia.

Cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația și instruirea copiilor” este doar familia naturală (art. 48, al. 1 din Constituția României).

Din punct de vedere moral parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate.

Legalizarea parteneriatelor civile a devenit pretutindeni unde a fost acceptată primul pas spre legalizarea „căsătoriei între persoanele de același sex”, ea nefiind decât mijlocul prin care se poate ajunge la această „căsătorie”.

Acordarea unui statut legal „cuplurilor” de același sex, prin legalizarea parteneriatelor civile, s-a dovedit a fi doar o șireată și favorabilă mișcare politică spre acordarea „dreptului” de a se căsători persoanelor care, prin natura opțiunilor sexuale libere, se situează totuși în afara rațiunilor și scopurilor fondatoare ale familiei naturale întemeiate pe căsătorie.

Experiența statelor care au legalizat căsătoriile între persoanele de același sex este grăitoare.

Domeniul dreptului familiei este însă „strâns legat de tradițiile culturale și istorice ale fiecărei societăți și de concepțiile sale profunde”, așadar niciun text european sau internațional nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit, fie de același sex.”

Detalii despre decizia CEDO găsiți AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bianca

    23 mai, 2023 at 5:21 pm

    Este regretabil să observăm o reacție atât de dură din partea Bisericii Ortodoxe Române în urma deciziei CEDO de recunoaștere a familiilor homosexuale. Este important să ne amintim că diversitatea și egalitatea sunt valori fundamentale ale unei societăți progresiste și incluzive. Recunoașterea familiilor homosexuale nu înseamnă diminuarea sau derizoriul conceptului de familie, ci reflectă nevoia de a recunoaște și proteja drepturile tuturor persoanelor, indiferent de orientarea lor sexuală. Este necesară deschiderea către dialog și înțelegerea că lumea se schimbă și evoluează, iar drepturile omului trebuie respectate în toate formele lor. Sperăm că această reacție inițială poate evolua într-o abordare mai deschisă și empatică față de diversitatea umană și drepturile individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes