Connect with us
Publicitate

Turism

Biserica fortificată din Viscri, bijuteria unor vremuri apuse

Publicat

pe

Publicitate

Satul Viscri este foarte cunoscut, fiind numit și satul prințului Charles. Prințul deține o casă în acest loc pitoresc, casă pe care a cumpărat-o în 1996. Cei mai mulți turiști poposesc aici pentru a vedea proprietatea prințului dar satul are multe comori de oferit. Printre acestea se numără biserica fortificată din secolul al XIII-lea.

Este un loc magic în care timpul pare că și-a oprit curgerea. Toate elementele arată ca acum câteva secole – poarta de lemn, treptele de piatră, grădina de pomi fructiferi care înconjoară biserica. Frumusețea și liniștea acestei biserici te îndeamnă să cazi în admirație. Oamenii pot vedea orga veche de 300 de ani, băncile sculptate din lemn, atinse ușor de patina timpului, sau cutia milei care este pictată manual. Orga este o adevărată operă de artă și a fost construită de renumitul constructor Johann Thois.

Orga și altarul pictat nu au suferit modificări de-a lungul timpului, la fel și băncile pe care se așezau oamenii pentru a participa la slujbă. Locul femeilor și copiilor era în centru iar băncile lor erau mai scunde și erau făcute din dulapuri. Spre deosebire de alte fortificații din Transilvania care au fost restaurate de-a lungul istoriei, biserica din Viscri și-a păstrat tot mobilierul original. Biserica are și un muzeu vechi pe care îl puteți vizita.

Camerele vechi ale muzeului conțin lucruri foarte prețioase: lăzi de zestre săsești pictate manual, costume populare de nuntă sau seturi de ceramică folosite la mesele de duminică. Vizitatorii mai pot vedea pătuțuri din lemn pentru copii sau cărți de rugăciuni vechi de 200 de ani. Cei mai curajoși pot urca pe treptele înguste, pe întuneric, până în cel mai înalt turn al bisericii. De acolo se poate vedea întregul sat – o imagine de poveste.

Publicitate

Biserica are multe turnuri și bastioane care au guri de tragere. Inițial, era o cetate de apărare iar oamenii se retrăgeau aici atunci când satul era sub asediu. După turul bisericii, vă așteaptă casele săsești cu fațadele pictate. Satul și biserica au fost incluse în patrimoniul UNESCO pentru a-și păstra aspectul pitoresc. Satul Viscri se află la 90 de km de Brașov și primește 15 000 de turiști în fiecare an.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes