Connect with us
Publicitate

Administrație

Biroul din Primăria Brașov a viceprimarului Sebastian Rusu a fost sigilat. Alesul ar trebui să își mute activitatea în spațiul amenajat la Cimitirul Municipal

Publicat

pe

Dimineața a început cu vești proaste pentru viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu. Biroul alesului a fost sigilat de Serviciul Administrativ din cadrul primăriei pentru că a expirat termenul pentru eliberarea încăperii, care a fost stabilit de primarul Allen Coliban. Astfel, viceprimarul Rusu ar trebui să se mute în noul său birou care a fost amenajat în clădirea administrativă a Cimitirului Municipal.

Publicitate

În urmă cu aproape trei săptămâni, Allen Coliban a trimis un email lui Sebastian Rusu în care îl înștiința că din cauza rezultatelor slabe înregistrate în ultimele luni, biroul vicelui va fi mutat într-un spațiu de la Cimitirul Municipal. Viceprimarul nu a ținut cont de solicitarea edilului și a refuzat să se mute pe motiv că aștepta un document oficial, cum ar fi o dispoziție de primar, pentru a face această schimbare. Scopul lui Rusu ar fi fost, de fapt, să atace în instanță acest document administrativ.

În schimb, primarul Allen Coliban spunea că nu este nevoie de un astfel de act oficial pentru a face modificări în instituție și că înștiințarea pe email a viceprimarului era suficientă. Cum Sebastian Rusu nu s-a conformat, edilul a decis să sigileze biroul din primărie al vicelui, iar acesta nu va avea încotro decât să își mute activitatea în clădirea administrației de la Cimitirul Municipal.

De altfel, administrarea cimitirelor din oraș a rămas și singura atribuție pe care viceprimarul Rusu o mai are şi unde a început să se implice activ. Viceprimarul a transmis printr-o postare pe pagina personală de Facebook că în ultima verificărilor a găsit mai multe nereguli, dar că va depune toate eforturile necesare pentru a aduce îmbunătățiri semnificative acestui loc.

Publicitate

„Pentru a respecta memoria brașovenilor care se odihnesc în cimitirul municipal și pentru a veni în întâmpinarea familiilor acestora, am realizat zilele acestea o evaluare a problemelor cu care se confruntă administrația cimitirului.

Din păcate, cimitirul municipal a fost neglijat de-a lungul anilor și se află într-o stare destul de gravă, fiind deja ocupat în proporție de 90%. Încă de când mi s-a atribuit acest serviciu din cadrul RIAL, am semnalat această problemă și am căutat soluții. Conducerea actuală a primăriei, cei care au coordonat până acum această activitate, au ignorat profund această problemă.

De asemenea, au fost semnalate deficiențe în ceea ce privește administrarea spațiilor libere, iluminatul și curățenia.

Astfel, îi voi adresa o interpelare domnului Coliban cu privire la aceste aspecte și voi iniția o amplă acțiune de igienizare și curățenie în acest loc. Cei dragi nouă, care se odihnesc aici, merită respectul nostru!

Voi depune toate eforturile necesare pentru a aduce îmbunătățiri semnificative acestui loc sfânt, astfel încât să ofere un mediu demn și liniștit pentru cei care își vizitează și își aduc omagiul celor dragi, care se odihnesc aici!”, a transmis Sebastian Rusu pe pagina de Facebook.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes