Connect with us
Publicitate

Cultural

Biletul unic de vizitare al muzeelor din Brașov devine realitate. Va costa 25 de lei de persoană și va fi valabil 15 zile

Publicat

pe

Patru instituții de cultură din Brașov și secțiile externe ale lor vor putea fi vizitate de brașoveni și turiști doar cu un singur bilet de intrare. Consiliul Județean Brașov a aprobat această propunere și a stabilit și prețul tichetelor: 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari, 5 lei pentru copii sau 50 de lei pachetul destinat unei familii cu doi adulți și doi copii.

Publicitate

 

Biletul unic, care va avea o valabilitate de 15 zile, va fi introdus la următoarele instituţii: Muzeul Judeţean de Istorie – Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor, Muzeul de Etnografie Braşov şi cele trei secţii ale sale – Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etnografic Săcele şi Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor” – inclusiv Casa „Ştefan Baciu”. La aceste nouă obiective muzeale vor fi adăugate încă două, din cadrul Muzeului Județean de Istorie Brașov, în momentul în care acestea îşi vor deschide porţile: Secția Bastionul Graft de pe Aleea după Ziduri şi Muzeul Sportului şi Turismului Montan care este în curs de amenajare în clădirea Olimpia.

„Prin intermediul Biletului unic de vizitare dorim să ne aliniem practicilor existente la nivelul instituţiilor de cultură internaţionale. Biletul unic de acces în muzee este utilizat în numeroase destinaţii turistice europene, fiind un instrument facil la dispoziţia turiştilor şi un foarte bun mijloc de promovare a tuturor instituţiilor cu specific muzeal, nu doar a celor foarte cunoscute publicului larg. Chiar şi în aceste condiţii dificile, marcate de criza sanitară, ne propunem ca judeţul Braşov să rămână destinaţia turistică numărul 1 a României în toate anotimpurile, iar din acest punct de vedere trebuie să creăm permanent atracţii noi, să le promovăm şi să creştem numărul de vizitatori care să treacă pragul muzeelor noastre. Astfel de noi atracţii ar putea deveni chiar anumite obiecte de patrimoniu pe care muzeele noastre le deţin, dacă vom şti să le punem în evidenţă specificitatea şi să le promovăm mai bine. Sperăm să reuşim acest lucru cu ajutorul Biletului unic şi muzeele noastre să devină cu adevărat puncte de atracţie turistică pentru români şi străini deopotrivă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes