Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bicicliștii din Brașov au ajuns în vizorul polițiștilor. 26 de cicliști au fost sancționați într-o singură zi

Publicat

pe

Accidentele în care sunt implicați bicicliști, dar și lipsa de disciplină a lor și a șoferilor i-a făcut pe polițiștii brașoveni să iasă în trafic și să sancționeze orice neregulă pe care au descoperit-o. Numai într-o singură zi, 42 de șoferi și cicliști au fost sancționați de agenții de la Rutieră.

Publicitate

Polițiștii secțiilor 1, 3, 5 și cei ai stațiunii Poiana Brașov au organizat ieri o acțiune comună pentru creșterea gradului de disciplină rutieră care a urmărit, în principal, conștientizarea bicicliștilor cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv abateri săvârșite de către bicicliști, nerespectarea regimului legal de viteză, neacordare de trecere vehiculelor, neadaptarea vitezei la condițiile de drum;
  • depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
  • impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
  • verificarea modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 7.400 lei. Dintre cele 42 de sancțiuni contravenționale, 26 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile săvârșite de către bicicliști. De asemenea, polițiștii au reținut 1 permis de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, au anunțat oficialii IPJ Brașov.

Publicitate

 

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes