Connect with us
Publicitate

Cultural

Bibliotecari, muzeografi şi arhivişti din toată ţara vin la Braşov pentru a afla care sunt avantajele utilizării unui document digital

Publicat

pe

Vineri, 16 iunie 2023, Biblioteca Județeană organizează un eveniment de diseminare și multiplicare a activităților implementate și a produselor intelectuale elaborate în cadrul Proiectului ERASMUS+ DigiPrior – Priorități în digitizarea cărților, a documentelor, a fotografiilor și abordări moderne de promovare a materialelor digitalizate.

Scopul proiectului este de a crește capacitatea (cunoștințele, abilitățile și competențele) bibliotecarilor, arhiviștilor, colecționarilor și managerilor de biblioteci în sfera de prioritizare a elementelor pentru digitizare și prezentare atractivă/motivantă a artefactelor digitale, prin crearea de materiale de formare adecvate și instrumente de instruire pentru grupurile țintă, precum și pentru viitori formatori, pentru a asigura durabilitatea și reproducerea rezultatelor.

Participanții la evenimentul de diseminare, printre care se numără manageri de biblioteci județene din România, muzeografi, arhiviști, bibliotecari și alți specialiști provenind din instituții de cultură, vor afla care sunt avantajele utilizării unui document digital, fiind esențial ca acesta să fie disponibil oricând și (de) oriunde, putând fi căutat direct în cataloagele electronice, obținând cele mai relevante și mai rapide rezultate, fiind disponibil simultan pentru un număr nelimitat de utilizatori. Digitizarea poate fi, de multe ori, singura opțiune pentru a putea continua folosirea unui document vechi, fragil sau rar. În plus, digitizarea înseamnă o economie importantă de timp și de spațiu și un mijloc mult mai facil de promovare a colecțiilor proprii în întreaga lume, prin înlăturarea oricăror bariere geografice.

De aceea, adresăm tuturor specialiștilor din domeniile amintite și oricăror persoane interesate, să se înscrie pe platforma online dezvoltată în cadrul proiectului, respectiv www.digiprior.eu, pentru a putea urma modulele de instruire realizate, la final fiindu-le oferit un certificat pentru urmarea cursului.

Publicitate

Proiectul este desfășurat de Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” Brașov, în colaborare cu Student Computer Art Society – Bulgaria, Stichting De Domijnen – Olanda, Direcao Geral do Patrimonio Cultural – Portugalia, sub coordonarea Bibliotecii Regionale Petko R. Slaveykov – Bulgaria, fiind susținut de programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes