Connect with us
Publicitate

Cultural

Biblioteca din Braşov este prima din ţară de unde se pot lua cărţile de la pachetomat

Publicat

pe

Cadou de Crăciun pentru brașoveni din partea Bibliotecii Județene George Barițiu: un pachetomat cu ajutorul căruia cărțile pot fi împrumutate, chiar dacă oficial instituția nu desfășoară activități cu publicul.

Publicitate

Biblioteca brașoveană este singura din țară care are un pachetomat cu cărți. Aparatul a fost achiziționat din Marea Britanie. “Remote-locker-ul“ este de fapt, un pachetomat care funcționează la fel ca easy-box-urile unor site-uri de cumpărături online și exclude 100% contactul dintre bibliotecar și cititor.

“Pachetomatul este amplasat în holul de la intrarea în biblioteca noastră și nu în incinta bibliotecii, astfel că niciun cititor nu va avea acces în clădirea instituției. Fiecare cititor al nostru își rezervă cartea intrând pe site-ul bibliotecii în catalogul on line. Cititorul va primi un mesaj cu intervalul în care poate veni să ridice volumul și trebuie să vină neapărat în acel timp. Asta pentru a asigura mai multe fluxuri de împrumut pe zi. Apoi simplu, se scanează permisul de bibliotecă, se deschide cutia, iar cititorul își ridică volumele solicitate. Pachetomatul a venit de Mos Nicolaie, însă noi îl considerăm un cadou de Crăciun pentru cititorii noștri. Noi acum am dorit să oferim informatia celor care se pregătesc de examene și intră în curând în sesiune, dar nu numai. Aparatul este pozititionat în holul de intrare al bibliotecii, ideea este de a reuşi să plasăm aceste pachetomate în marile mall-uri ale Braşovului. Va fi practic ca o nouă filiala a bibliotecii: aparatele pe care le vom achiziționa  vor reuşi să ofere informaţie şi carte, în timpul săptămânii dar și sâmbăta si duminica în zonele cele mai frecventate de braşoveni, în condiții de deplină siguranță” , a declarat managerul Bibliotecii Județene George Barițiu, Daniel Nazare.

Conducerea Consiliului Județean Brașov consideră că odată cu achiziționarea acestui pachetomat, activitatea bibliotecii județene va intra într-o normalitate, în această perioadă dificilă.

Publicitate

„Sunt remarcabile demersurile pe care conducerea Bibliotecii Judeţene «George Bariţiu» le-a făcut şi continuă să le facă pentru asigurarea unei activităţi cu publicul cât mai apropiate de normalitate, în această perioadă dificilă de criză sanitară. Achiziţionarea pachetomatului şi a celor două aparate de sterilizare reprezintă o investiţie extrem de necesară, făcută în beneficiul cititorilor. Biblioteca brașoveană devine, astfel, un exemplu la nivel naţional, fiind singura instituţie din țară care va dispune de un pachetomat pentru realizarea împrumuturilor de cărţi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brasov  Zoltan Szenner, declară la rândul lui că biblioteca din Brașov este în pas cu vremea.

Dupa ce am ajuns sa cunosc activitatea pe care o desfăşoară echipa de la  Biblioteca Judeţeană George Baritiu, am putut sa apreciez cu adevarat eforturile pe care le depun pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi în aceste condiţii de pandemie. Este singura bibliotecă din ţară unde conducerea s-a gândit şi a reuşit să achiziţioneze un pachetomat şi care alături de aparatele de sterilizat cu ultraviolete pentru cărţi, permit împrumuturile în conditii de siguranţă atât pentru cititori, cât şi pentru personalul bibliotecii. Faptul că intenţionează să achiziţioneze mai multe, pe care să le amplaseze în mall-uri frecventate şi de tineri, îmi demonstrează încă o dată că angajatii bibliotecii sunt în pas cu vremea, ştiu să îmbine tradiţia cu tehnologia şi se adaptează rapid la noile condiţii.  Felicitari!”, a transmis Zoltan Szenner.

Aparatul este continuarea unui proiect pe care Biblioteca l-a inițiat odată cu achiziționarea celor 2 sterilizatoare de volume, la începutul toamnei. Unul este în sediul central și unul este în Filiala 5. Întreaga achiziție, cu tot cu pachetomat, a însemnat o investiție de 140 de mii de lei, din fondurile instituției. În prezent, Biblioteca Județeană și filialele sale sunt închise publicului, din cauza faptului că Brașovul a depășit demult incidența de infectări de 3 la mia de locuitori.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes