Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Betsy, ursoaica blândă din sanctuarul de la Zărneşti s-a stins. A fost „vedeta” unui circ din SUA şi a fost hrănită cu fast food până să îşi trăiască bătrâneţea în libertate

Publicat

pe

Publicitate

Betsy, ursul brun venit în Sanctuarul Libearty de la Zărneşti tocmai din Statele Unite, a plecat în Ursa Mare, după 34 de ani de viață. E acum alături de ceilalți urși care acum trăiesc liberi în pădurea veșnică din Ursa Mare.

A fost în grija Asociaţiei „Milioane de Prieteni” timp de 12 ani. Sunt momente triste, dar lupta celor de acolo continuă.

„Mă împac cu gândul că Betsy a trăit ultimii ani printre semenii ei. Urșii noștri, atât de greu încercați de soartă, au deschis porțile sanctuarului și pentru alți urși nenorociți ca și ei.”, a spus Cristina Lapis, președintele Asociaţiei Milioane de Prieteni.

Toți cei care vor vizita sanctuarul vor auzi povestea ursului circar adus tocmai din Statele Unite și astfel amintirea ei va dăinui peste ani.

Publicitate

Betsy a fost artistă de circ. A ajuns cu vaporul în SUA împreună cu un circ ambulant. Când circul și-a închis porțile, micuța ursoaică a ajuns să-și ducă zilele într-un spațiu mic, lângă un fast food, în Texas. A fost hrănită doar cu resturile rămase la acest restaurant, fapt care i-a distrus stomacul pentru totdeauna.

În 2010, Huston SPCA a inițiat demersurile de salvare ale lui Betsy. A călătorit cu avionul până la Frankfurt și de acolo cu mașina până la Sanctuarul AMP Libearty. Au urmat ani de zile de tratament medical și regim alimentar și a avut parte de demnitate și dragostea noastră necondiționată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes