Connect with us
Publicitate

Economic

Belgienii care construiesc unul dintre cele mai mari parcuri logistice din Brașov au atras 600 mil. euro într-o emisiune de obligațiuni verzi. Banii vor finanța inclusiv proiectul din Brașov

Publicitate

Publicat

pe

VGP, furnizor paneuropean de spații imobiliare logistice și semi-industriale de înaltă calitate, dezvoltă începând cu noiembrie 2020 unul dintre cele mai mari parcuri logistice din județul Brașov pe un teren de 390.000 metri pătrați unde TriGranit dorea un mall. Proiectul va avea un potențial total de 180.000 m2 disponibili pentru închiriere.

Publicitate

Parcul logistic este situat adiacent orașului si șoselei de centură a Brașovului și are acces direct din drumul național E68 către Sibiu, fiind foarte aproape de conexiunea cu viitoarea autostradă A3 București-Brașov-Sibiu. De asemenea, parcul logistic beneficiază de acces direct la rețeaua de transport public al Brașovului. Despre proiectul uriaș de la marginea Brașovului, Brasov.net a scris în noiembrie 2020.

Dezvoltatorul controlat de omul de afaceri Jan Van Geet, cu o avere estimată de Forbes la 1,1 miliarde de dolari a atras 600 de milioane de euro din vânzarea primei sale emisiuni de obligațiuni „verzi”, cu care va finanța inclusiv proiecte în România.
Obligațiunile au scadență în aprilie 2029, un cupon anual de 1,5% și sunt listate pe bursa de la Luxemburg.

Cererea din partea investitorilor a depășit de 2,7 ori oferta. BERD e unul dintre cumpărătorii de obligațiuni cu o valoare investită de circa 67 milioane de euro în cadrul emisiunii VGP. Potrivit dezvoltatorului, banii vor fi direcționați pentru finanțarea dezvoltării de parcuri industriale sustenabile în România, Slovacia, Ungaria și Letonia.

Publicitate

Grupul belgian are patru parcuri industriale în România, în Timișoara, Sibiu, Brașov și Arad, aflate în diferite stadii de dezvoltare.

VGP a cumpărat, în 2020, terenuri de 513.000 metri pătrați în România pentru viitoarele proiecte. Luna trecută, belgienii au finalizat achiziția unui teren de circa 25 de hectare în Ștefăneștii de Jos pentru primul parc logistic al companiei din zona Bucureștiului.

Jan Van Geet este și fondatorul, dar și principalul acționar al companiei, cu aproximativ 34%.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes