Connect with us
Publicitate

Social

Belgia îi trimite pe brașoveni direct în carantină. E prima țară care diferențiază cetățenii în funcție de regiuni

Publicat

pe

24 de județe din România, printre care și Brașovul, au fost clasate de către autoritățile belgiene ca fiind „zonă roșie”, astfel încât românii care vor să intre în această țară și provin din aceste zone vor intra în carantină. Testarea și carantina vor fi obligatorii pentru persoanele care provin din aceste judeţe şi care vor să călătorească în Belgia, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE) belgian.

Publicitate

„Zona roșie” include zonele: Centru – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu; Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea; Sud-Muntenia – Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman; Sud-Vest Oltenia – Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea

Restul României rămâne în zona portocalie, ceea ce înseamnă că testarea și carantina sunt „recomandate”, nu obligatorii.

Cei ce vor să călătorească în Belgia din zona roșie, caratina și testarea COVID19 sunt obligatorii la sosirea în această țară. Nu sunt permise călătoriile neesenţiale din Belgia în regiunile româneşti din „Zona roşie”, conform MAE Belgia.

Publicitate

Ambasada Belgiei anunță că în România, aceste măsuri se vor aplica în data de 1 august.

De asemenea, înainte cu 48 de ore de sosirea în Belgia trebuie completat online un formular, Public Health Passenger Locator Form. Însă cu toate acestea, Belgia nu a făcut-o doar în cazul României, ci și al Bulgariei, Spaniei, Franței, Elveției și Marii Britanii.

foto: airlinestravel.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes